Sport

Harcművészet mindenekfelett!

Vasárnap benépesült a Vodafone Sportcsarnok, ahol 23. alkalommal mutatkozhattak be a Budo Fest elnevezésű fesztiválon Székesfehérvár harcművészettel foglalkozó klubjai.

Kapcsolódó cikkek

Mint eddig mindig, most is táblás ház fogadta a harcművészet tizenkét különböző ágának látványos bemutatókból álló gyakorlatait. A tatamira lépők között az óvodás korúaktól, a nyugdíjasokig igen széles volt a paletta, így tehát az is bebizonyosodott a rendezvényen, hogy egész egyszerűen mindenki számára ajánlott ez a fajta testmozgás. Egy ilyen rendezvény kitűnő alkalmat teremt a harcművészeteknek a laikus közönséggel való megismertetésére és találkozót biztosít a különböző stílusok gyakorlói számára. Mindegyik iskola tíz percet kapott, az érdeklődők betekintést nyerhettek a shotokan karate, a kendo, a bujutsu-kay, a thai chi, a baranta, a shirayan, a wing tsun kung fu, a jujutsu, a zen bu kan kempo, shaolin kung-fu, seibukai-karate világába.

Ezenkívül is kínált a gála szórakozási lehetőséget, hiszen Kovács András kardkészítőmester mutatta be kézi technológiával készülő szamurájkardjait, a szünetben pedig triálos bemutatót tartottak, és a Black Angels táncsoport is fellépett. A közönségnek a bemutatók élményén kívül lehetősége volt vért adni, illetve a rendezvény végi tombolasorsolást végigizgulni. Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy Magyarország talán legnagyobb harcművészeti fesztiválja ismét hatalmas sikerrel zárult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik