Sport

Futóverseny a Környezetvédelmi Világnap alkalmából

2012. június 9.-én, a környezetvédelmi világnap alkalmából hagyományteremtő jellegű futóversenyt rendez a Depónia Kft. jóvoltából az ARAK.

A “Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért” futóverseny – “Taposs laposra 1 PET palackot és fuss” – szlogennel meghirdetett megmérettetés célja, hogy a szervezők felhívják minden fehérvári lakós figyelmét az egészséges életmód, és a tisztaság és környezetvédelem szoros kapcsolatára, fontosságára.

A kezdeményezés – a céljai miatt – egyre szélesebb körben nyer támogatást. A rendezvény fővédnökségét például Székesfehérvár polgármestere, Dr. Cser-Palkovics András vállalta, aki maga is sokat “TESZ” a környezetvédelemért és a sportért. Olyannyira, hogy a versenyen való futást is fontolóra veszi.

A világhírű operaénekes, Miklósa Erika a másik fővédnöke a sporteseménynek, de ő külföldi fellépése miatt sajnálatára nem tud aktívan példát mutatni.

A nevezési díj az egykörös futóversenyre egy db összelapított PET palack, és minden befutó egy pólót kap ajándékba!
A munkahelyi csapatok, a családi csapatok és az öt kört teljesítő utcai futók a támogatóknak köszönhetően értékes vásárlási utalványokban, és sok különdíjban részesülnek.

A verseny helyszíne:

Székesfehérvár, Belváros, Városház tér.

A verseny útvonala:

Városház tér (Rajt) – Kossuth utca – Petőfi utca – Megyeház utca – Jókai utca – Ady Endre

utca – Oskola utca – Juhász Gyula utca – Városház tér (Cél)

A futókör hossza: 1,3 km

Rajt időpontja:

Valamennyi kategóriának: 2012.06.09., 10,00

Kategóriák:

1. kategória: Tömegfutás

2. kategória: Családi csapat

3. kategória: Munkahelyi csapat

4. kategória: Utcai futók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik