Sport

Vasárnap rendezik az V. ARAK Kupát

Az ARAK Atlétikia Klub 2008-ban, a pekingi olimpia előtt először, idén a londoni olimpia előtt már ötödik alkalommal rendezi meg az ARAK kupát.

A verseny célja a versenyzési és szintteljesítési lehetőség biztosítása a hazai élvonalhoz tartozó felnőtt és junior atléták számára.

A június végi Európa bajnokság miatt, az előző évekhez képest korábban, Pünkösd vasárnap küzdhet meg az ország élvonala egymással és a nemzetközire bővülő mezőnnyel. A 18 versenyszámban ezúttal hat cseh atléta veszi fel a versenyt a vendéglátókkal. Legnagyobb eséllyel Stepan Wagner prágai távolugró, aki 815 cm-es egyéni csúccsal rendelkezik. Babos Rita hazai környezetben mindig jól versenyez. Az ő dolgát két cseh hármasugró és achilles-ín érzékenysége nehezíti. A tavalyi ARAK kupa győztes Pars Krisztián nem készül kupavédésre. A csütörtöki ostravai kiváló teljesítményét követően a Sóstói stadionban is biztosan vastaps köszöntené.

A korábbi ARAK kupa győztes Kürthy Lajos viszont dobókörbe áll, és az olimpiai szintig szeretné lökni a súlygolyót. A női gerelyhajításban a magyar élmezőny minden tagja rajthoz áll, igen kiemelkedő verseny várható. A futószámok palettája a legszínesebb. A férfiak 200 méteres síkfutása a legnépszerűbb versenyszám, 38 nevezés érkezett. A Bene Barnabás nevével fémjelzett 1500 méteres futásban szintén szoríthatunk saját versenyzőnkért, Farkas Dáriusért. De a klasszikus 100 méter, 400 méter és 800 méter is szerepel a programban.

A felnőttek mellett a junior korosztály is a fókuszba kerül. Ők a junior VB kiküldetési szinteket ostromolják.
A rendezők az ARAKAKTIV városi iskolás verseny egyik versenyszámával, a gátfutással szeretnék bemutatni a méltán népszerű sorozatot.
Az V. ARAK kupa 16.30-kor kezdődik vasárnap a sóstói stadionban, melyre a belépés díjtalan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik