Sport

Siti Eszterrel nyert az Alcoa FKC

Lejátszotta második mérkőzését is az Alcoa FKC Londonban a brit olimpiai válogatott ellen, és a „reaktivált” Siti Eszter segítségével ismét nyertek.

A keddi kétgólos fehérvári győzelemmel (31-29) zárult összecsapás után a Crystal Palaceban újabb találkozó várt Konkoly Csaba tanítványaira az ötkarikás játékokra készülő házigazdák legjobbjai ellen.

Ezúttal is három harmadot, 3×25 percet játszottak a csapatok, és ez kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, mint a legutóbbi meccs. Mivel eléggé foghíjas kerettel érkezett a brit fővárosba az Alcoa FKC – Kristina Triscsuk vízumproblémák, míg Sandra Nikcsevics válogatottbeli kötelezettségei miatt maradt távol – így felkérte Konkoly Csaba a már az aktív játéktól visszavonult, az utánpótlásban tevékenykedő 133-szoros válogatott irányítót, hogy ezen az összecsapáson segítse ki a gárdát. Játékára a 19. percben került sor, nyitányként egy kapufával.

Meglepetésre az első 25 percet kétgólos előnnyel fejezték be a vendéglátók, és utána is nehezen tudta az AFKC döntetlenre hozni a középső játékrészt. Aztán a záró harmadban már érvényesült a nagyobb tudás, valamint Trimmel Brigitta ugyancsak kimagasló kapusteljesítménye, így ötgólos győzelemnek örülhettek, és mehetnek megérdemelt nyári szabadságukra.

Jegyzőkönyv:

Nagy-Britannia – Alcoa FKC 27-32 (13-10, 19-19)
London, Crystal Palace

Nagy-Britannia: Innes, Mayes (kapusok), Palies 4, Gerbron 3 (2), Heglund 3,  McCafferty 3, Byl 2, Jukes 2, Müller 2, Nilsson 2, Van der Weel 2, Anderson 1, Fairbrother 1, Goodwin 1, Lam-Moors 1, Fudge, Leuholt, Sposi. Szövetségi kapitány: Jesper Holmris

Alcoa FKC: Cziráky, Szikora, Trimmel (kapusok), Tilinger 10 (4), Németh K. 5, Rádl 5, Kuhinkó 4, Niksic 2, Zsigmond V. 2, Németh N. 1, Siti E. 1, Vaszari 1, Maruscec. Vezetőedző: Konkoly Csaba

Edzőszemmel:

– Ez nehezebb volt, mint a keddi találkozó, örülök a győzelemnek. Kimondottan jól játszottunk, négygólos hátrányból álltunk fel, a végén magabiztos, ötgólos különbséggel diadalmaskodtunk. A britek egységes, jó csapatot alkotnak, kíváncsi leszek, meddig jutnak az ötkarikás játékokon. A szezon számunkra ezzel véget ért, úgy érzem, eredményes tavaszt hagytunk magunk mögött. – nyilatkozta Konkoly Csaba a fehérvári csapat mestere, aki utoljára ült az Alcoa FKC kispadján, mivel visszatér a győri utánpótláshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik