Sport

Londoni túrán az Alcoa FKC

Az Alcoa FKC, a Brit Kézilabda Szövetség meghívásának tesznek eleget, és Londonban vesz részt Nagy-Britannia válogatottjának olimpiai felkészülési programjában.

Különleges túrára indult hétfőn a csapat. A DVSC-Fórum elleni, pénteki győzelem után Konkoly Csaba úgy fogalmazott, hogy nagy megtiszteltetés az Alcoa FKC számára, hogy a házigazdák meghívására az olimpia színhelyére, Londonba utazhatnak. A programban közös edzés és két felkészülési mérkőzés is szerepel.

A meghívás hátterében a britek szövetségi kapitánya és az FKC vezetősége közötti jó kapcsolat áll, mely még azokra az időkre vezethető vissza, amikor Jesper Holmris az SK Aarhus együttesét dirigálta, akikkel edzőtáborozáson és nyári tornán is szerepelt Székesfehérváron. Miután a dán szakember került az akkor még gyermekcipőben járó brit női kézilabda olimpiai programjának élére, többször is felmerült annak az ötlete, hogy a fehérvári klub szerepet kapjon a brit válogatott felkészülésében.

Nagy-Britannia felkészülési mérkőzéseinek sorában az Alcoa FKC elleni összecsapások lesznek a következők. Mindkét mérkőzés helyszíne a londoni Crystal Palace; az elsőre kedden hely idő szerint 19 órakor, a másodikra csütörtökön 13 órakor kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik