Sport

A Nikolics dupla ezüstöt érhet

 

A Videoton FC kétgólos győzelmet aratott a Lombard FC Pápa ellen, ez pedig a második helyet érhet egy fordulóval a bajnokság vége előtt.

Bene Ferenc láthatóan jókedvűen érkezett a találkozó előtt két órával a Sóstói stadionba, arra kérdésre, pedig, hogy bezsebelik-e a pápaiak a három pontot Fehérváron csupán annyit válaszolt: „Majd meglátjuk…”. Nem véletlenül hangzott el ez a kérdés, mivel a Lombard FC az utóbbi fordulókban feltámadt, és a Ferencváros, valamint a Kecskemét legyőzésével biztosította helyét az NB I-ben, így jövőre is találkozhatunk a kék-sárgákkal az első osztályban.

Ugyan nem mondta ki a pápai szakvezető, de a pontszerzés igenis a reményében küldte csapatát pályára, ám fél óra elteltével már változtatnia kellett, mert egy szerencsétlen ütközés után Gyömbér Gábor a vendégek játékmestere már nem tudott visszatérni. Így is  kihúzták azonban kapott gól nélkül a negyvenöt percet. Ezt elsősorban Szűcs Lajosnak köszönhették, a veterán hálóőr – amíg tudta – kifogott a hazai támadókon, főként Nikolics Nemanja bosszankodhatott emiatt. A Vidi csatára kétszer került gól közeli helyzetbe, ám Szűcs hárította ezeket. A szünet után nagyobb sebességbe kapcsolt a fehérvári alakulat, szép lassan – ahogy ezt már több meccsen is megszokhattuk – bedarálta ellenfelét. A 68. percben újfent Nikolics volt a főszereplő, Nagy Sándor lábán esett át a tizenhatoson belül. Radványi Ádám játékvezető – lelke rajta – határozottan befújta a büntetőt. Igaz, hogy volt kontaktus a játékosok között, de nem biztos, hogy tízből tízszer megadják kollégái ezt a 11-est. Nikolics mindenesetre ezzel a sansszal már élt, majd a 69. percben az addig jóformán csak a vonal mellett fel-felbukkanó Walter Lee-hez került a labda, aki Nikolics fejére varázsolta, a támadó, pedig meglepődhetett, mert annyira őrizetlenül hagyták a pápai védők, és nyolc méterről a kapu bal oldalába fejelt. Utána Nikolics még egyszer villant, de ezt a csatát ismét Szűcs nyerte meg.

A meccset viszont a Videoton hozta, méghozzá teljesen megérdemelten, és lényegében ezzel a hátralevő, jövő hétvégi Újpest elleni összecsapástól függetlenül már ezüstérmesnek tekinthető.

Jegyzőkönyv:

Videoton FC – Lombard Pápa 2-0 (0-0)
Sóstói Stadion, 3412 néző.

Vezette: Radványi (Kispál, ifj. Tóth).
Videoton FC: M. Bozsovics – Szolnoki, Caneira (Vaskó, 42.),, P. Vinícius, H. Sanchez – Kovács I., Mitrovics – Gyurcsó (Torghelle, 79.), Sándor Gy. (Oliveira, 68.), Walter – Nikolics N.

Vezetőedző: Paulo Sousa.

Lombard Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Tóth G., Rodenbücher, Németh M. – Horváth L., Gyömbér (Quintero, 25.) Arszics (Enyingi, 89.), Farkas A. – Lovrencsics 5, Seye (Inutile, 76.)

Vezetőedző: Bene Ferenc.

Gólszerző: Nikolics N. 2

Edzőszemmel:

–  Nehéz mérkőzés volt, ahogy arra számítottunk is. Egy igen jól védekező csapattal kellett ma megmérkőznünk, sokszor nyolc játékosuk is a labda mögött volt, és nehéz volt a területeket megtalálnunk. A vezetést ugyan 11-esből szereztük meg, de már előtte is több komoly helyzetünk volt. Végül aztán még egy gólt szereztünk a számtalan helyzetből. Eddig 63 pontot gyűjtöttünk, ami hihetetlenül magas szám, és a plusz 37-es gólkülönbségünk is kiemelkedő. Rendkívül büszke vagyok a játékosaimra és a csapatomra. – Paulo Sousa a Videoton FC vezetőedzője

– Több ígéretes akciót is sikerült kidolgoznunk, amelyekből ha valamelyik bement volna, akkor talán máshogy alakul a mérkőzés. Elégedett vagyok a játékosaimmal, de az eredmény miatt sajnálom őket. Egy rendkívül jó, és számomra szimpatikus stílusban játszó Videotontól szenvedtünk ma vereséget. Az utolsó négy fordulóra sokan azt mondták, egy pontot sem fogunk szerezni, ennek ellenére a megszerezhető 12-ből 6-ot begyűjtöttünk, aminek nagyon örülök, és természetesen az utolsó fordulóban is szeretnénk pontot szerezni. – Bene Ferenc a Lombard FC Pápa vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik