Sport

Babos prágai túrája véget ért

babos_tímea (babos tímea, )
babos_tímea (babos tímea, )

Babos Tímea nem jutott negyeddöntőbe a prágai ITF-tornán, miután kikapott a lett Anasztaszija Szevasztovától.

A magyar teniszező nagy csatában, 1 óra 29 perc alatt szenvedett vereséget ellenfelétől a 100 ezer dollár összdíjazású Sparta Prague Openen. Szevasztova rutinjának köszönhetően búcsúztatta Babost, aki nem tudott olyan jól játszani, mint az első prágai meccsén. Így a magyar játékos befejezte szereplését, hiszen párosban ezúttal nem lépett pályára.

A lett teniszező jelenleg ugyan csak 255. a világranglistán, de tavaly negyedik fordulóig jutott az Australian Openen, 2011. január 31-én pedig a 36. volt a WTA ranglistán.

„Timi sokkal jobban játszott, mint az előző mérkőzésen, de ez nem volt elég. Sajnos nem hozott jó döntéseket a fontos pontoknál, továbbra is küszködik a salakkal. Látnia kell, hogy két-három ütés nem elég a labdamenetek megnyeréséhez. Gondot okozott, hogy nagyon sokszor túlságosan rövideket ütött, ráadásul folyamatosan futott az eredmény után. Problémát okozott, hogy a jó adogatások után sem tudott sokszor pontot nyerni. Pedig nagyobb taktikai fegyelemmel ezt a mérkőzést is megnyerhette volna. Úgy tűnik, újra kell építeni Timi teniszét…”– mondta a játékos edző-édesapja, Babos Csaba.

Eredmény – női ITF-torna, Prága (100 ezer dollár, salak)
Anasztaszija Szevasztova (lett) – Babos Tímea (4. kiemelt) 7:5, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik