Sport

Kanadai szakember irányítja a Jegesmedvéket

A Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatának a következő szezonban ismét észak-amerikai vezetőedzője lesz. Tim Kehlernek hívják.

A 41 éves kanadai szakember, Tim Kehler magyar idő szerint keddre virradó éjszaka (Kanada nyugati részén ekkor 9 órával kevesebb volt) aláírta és elküldte Miskolcra a szerződését, így biztossá vált, hogy ő lesz a Jegesmedvék vezetőedzője a 2012-13-as szezonban – írja a klub weboldala.

Egri István, a miskolci klub első embere szerint kitűnő szakembert sikerült megnyerniük:

“Az elmúlt két évben rengeteg tapasztalatot szereztünk, így ezúttal már volt elképzelésünk, hogy milyen karakterű edzőt keresünk. Mindenképpen egy szakmailag felkészült, sok „csatában” edződött, nyerő típusú trénert megtalálása volt a célunk. Ebben nagy segítségünkre volt Glen Williamson, akit arra kértünk nézzen szét a szakmában, és ajánljon nekünk egy olyan edzőt, aki a céljaink eléréséhez, az elvárt továbblépéshez megfelelő. Azt azért meg kell jegyeznem: nagyon sokan jelentkeztek nálunk, hogy szívesen átvennék a Jegesmedvék szakmai munkájának irányítását, ami azt mutatja, felértékelődött a miskolci kispad értéke”.

Tim Kehler az 1994-95-ös szezonban Németországban játszott, 1999 óta dolgozik edzőként Kanadában, a WHL-ben és a BCHL-ben. Ez utóbbiban a 2010-11-es szezonban az év edzőjének választották. Több klubnál volt „general manager”, azaz a klub működtetésben és -építésben is szerzett tapasztalatokat, várhatóan augusztusban érkezik Magyarországra.

A Miskolc bajnoki döntőt játszhatott ebben az évben, ez történetének legnagyobb sikere az ezüstérem ellenére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik