Sport

A pokol és a rendőrök várják a Győrt Podgoricában

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata megpróbálja megnyerni a Bajnokok Ligája döntőjét a Buducsnoszt Podgorica ellen. Két gól a magyar együttes előnye.

Története második BL-döntőjét vívja a Győr, és ez még nehezebb lesz, mint a korábbi. 2009-ben Viborgban tudott nyerni a magyar csapat, de aztán hazai pályán három góllal kikapott, és a célegyenesben elbukott.

Most odahaza (egészen pontosan a Veszprém Arénában) kezdett egy héttel ezelőtt a Győr, és kétgólos győzelmet aratott a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen. Megjegyzendő, hogy a mieink már 5 góllal is vezettek nem sokkal a vége előtt, de a vendégek részéről ellenállhatatlanul játszott a 14 gólig jutó Bojana Popovic, így sovány lett a végén a differencia.

Az ETO-ból sokat kivett az első meccs, ezt bizonyította, hogy a szerdai bajnoki döntőben (az első meccsen) a Ferencváros már hat góllal is vezetett nem sokkal a szünet után, és Görbiczék csak nagy nehézségek árán tudták megfordítani az eredményt.

Ennek ellenére Konkoly Csaba, a csapat korábbi vezetőedzője (vele kezdte a szezont a csapat) szerint maradt tartalék a mieinkben, ez pedig eredményre vezethet.

Konkoly Csaba, a Győr korábbi edzője így látja az esélyeket:

Karl-Erik Böhn, a Győr norvég mestere szerint is fáradt ugyan a csapat, de bízhatunk abban, hogy néhány új taktikai variációinak is köszönhetően sikerül olyan eredményt elérni a visszavágón, amellyel elhódíthatja a csapat a Bajnokok Ligája trófeáját.

Nem lesz persze egyszerű, mert a közeg szokatlan lesz a magyar lányoknak. A podgoricai drukkerek már a veszprémi találkozón is összeverekedtek a biztonsági szolgálattal, öngyűjtók is repültek a pályára. Ez szinte biztos pokoli hangulatot feltételez a Buducsnoszt otthonában.

Görbicz Anita, a Győr karmestere egyébként éppen vasárnap ünnepli 29. születésnapját. Szép ajándék lenne a BL-siker.

Egy másik magyar csapat is érdekelt lesz vasárnap nemzetközi kupadöntőben: a Ferencváros egygólos előnnyel várja a KEK-fináléban a Viborgban rendezendő visszavágót.

Nem lesz balhé az ígéretek szerint (Forrás: MTI)

A magyar Külügyminisztérium tájékoztatása szerint a mérkőzést a különleges rendőri erők 120 tagja, valamint a podgoricai Rendőrkapitányság 40 rendőre fogja biztosítani, de szükség esetén több rendőrt is kivezényelnek a helyszínre.

A magyar autóbuszokat a határon rendőri kíséret várja, várta, a rendőrök a csarnokig kísérték a járműveket. Az illetékes rendőrparancsnok nem látott okot vagy veszélyt arra vonatkozóan, hogy a mérkőzést nemkívánatos események kísérnék. A

két ország jó viszonyára való tekintettel a magyarokra Montenegróban rokonszenvvel tekintenek, így az esetleges incidensek kialakulását szerinte semmi nem indokolja. Magyarország montenegrói nagykövete egyeztetett a podgoricai klub elnökével is, aki hangsúlyozta: minden szükséges előkészületet megtettek a játékosok és a szurkolók biztonsága érdekében, és úgy véli, a magyar drukkereknek nincs okuk az aggodalomra.

A rendőri készültség mellett a klub – két professzionális őrző-védő cég bevonásával – mintegy nyolcvan tagú rendező gárdát foglalkoztat majd a mérkőzés előtt, alatt és után; akik pontos eligazítást fognak kapni a közönség megfelelő útba igazítása érdekében.

A két szurkolótábor hermetikusan el lesz választva egymástól, a vendégek külön, elkerített szektorban kapnak helyet, s így a sportcsarnokban szinte esély sem lesz arra, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek egymással a szurkolótáborok.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, döntő, 2. mérkőzés:

Buducsnoszt Podgorica – Győri Audi ETO KC – 19 óra (DigiSport)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik