Sport

A finnek még gólt sem kaptak, hibátlanok az oroszok is

A társrendező Finnország második mérkőzését is 1-0-ra nyerte meg az A csoportos jégkorong-világbajnokságon.

Aki a vasárnap délután annak szentelte, hogy megnézze a finn-szlovák mérkőzést, annak nem kellett csalódnia. Nagyon pörgős meccset játszott ugyanis a két csapat, mintha nem is a csoportmérkőzések elején, hanem már az egyenes kieséses szakaszban járnánk.

Pesonen a nyolcadik percben lőtt gyönyörű gólt a 8. percben, és mint az később kiderült ez lett a győztes találat is. Pedig a szlovákok elég rendesen tepertek a győzelemért, azonban nem tudták feltörni a hazai védelmet, a 26-ot hárító Petri Vehanennek a védők többször is besegítettek.

Finnország ennek ellenére mégsem vezeti a Helsinki csoportot, ugyanis a nagy heteshez szép lassan felnövő Svájc szintén hibátlan, Kazahsztán kiütése után ezúttal Fehéroroszországot birkózta le a gárda. A svájciak jobb gólkülönbségük miatt két találkozót követően vezetik a hatost.

Ebben a csoportban korábban rendeztek egy Franciaország-Kazahsztán összecsapás is, a gallok 6-3-ra nyertek.

Stockholmban a szbornaja vezet, az oroszok szombaton Lettországot 5-2-re, vasárnap Norvégiát 4-2-re győzték le, Pavel Datsjuk egy gólt, Jevgenyij Malkin két gólpasszt jegyzett. Oroszország így továbbra is hibátlan, igaz a neheze még hátravan.

A lettek kisebb meglepetésre legyőzték a németeket. Lettország már 2-0-ra is vezetett, ám Tripp és Hospelt révén egyenlített Németország. Jakob Kolliker fiai lendületben maradtak a végéig, ám így is kikaptak, Sirokovs a hajrában döntött.

Olaszország tavaly Budapesten jutott fel az A csoportba, épp a magyar csapatot legyőzve. Az itáliai gárda megszerezte első sikerét az élmezőnyben, ugyanis dél-európaiak hosszabbításban legyűrték Dániát. A dánok a németekhez hasonlóan szintén kétgólos hátrányból álltak fel, sőt, Jensen a vezetést is megszerezte az északiaknak, ám Olaszország egyenlített.

A rendes játékidőben nem született meg a döntés, majd a magyar drukkerek által jól ismert Scandella (duplázott a Papp László Sportarénában ellenünk) a hosszabbításban nyerte meg az olaszoknak a találkozót.

Eredmények – A csoportos jégkorong-világbajnokság, 3. játéknap
Stockholm csoport:
Lettország-Németország 3-2 (1-0, 1-2, 1-0)
Oroszország-Norvégia 4-2 (0-0, 3-2, 1-0)
Olaszország-Dánia 4-3 (0-2, 3-1, 0-0, 0-1) – hosszabbítás után

Helsinki csoport:
Svájc-Fehéroroszország 3-2 (2-1, 0-1, 1-0)
Finnország-Szlovákia 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
Franciaország-Kazahsztán 6-3 (3-1, 1-1, 2-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik