Sport

Harmadszor is bevették Kecskemétet

Idén harmadszor is nyerni tudott a Videoton FC Kecskeméten, győzelmükkel a piros-kékek a második helyre léptek a tabellán.

A labdarúgó NB I 27. fordulója akár egy előre jelzett vízválasztó is lehet az élen álló csapatok között, hiszen a Videoton FC kecskeméti sikerével beelőzte a Győri ETO gárdáját. Igaz a forduló rangadóját vasárnap játsszák a zöld-fehérek a listavezető Debrecennel, de Győrben sok minden megtörténhet. És akkor jöhet jövő vasárnap az újabb szuperrangadó, ezúttal az ETO-val. Az idei szezonban előbb a Szuperkupa, majd a Ligakupa döntőjében is győzött a Videoton a Széktói-stadionban, ezzel a sikerrel triplázott Paulo Sousa csapata.

Azonban ne szaladjunk ennyire előre! Ne feledjük, hogyha nem is szuper jelzővel illetjük a KTE elleni összecsapást, de szép lassan ez a párosítás is rangadóvá nőtte ki magát. Ennek szellemében készültek a fehérvári legények, és már a találkozó elején tudatosították vendéglátóikban, hogy ők bizony nyerni érkeztek a Hírős-városba. A 8. percben Gosztonyi András kapott remek labdát Nikola Mitrovicstól, egyedül vezethette a kapusra, egy cselt követően azonban elvesztette az egyensúlyát ezzel oda lett a nagy gólhelyzet. Aztán már nem sokat kellett várni a Vidi vezető találatára sem. Két perc múlva Hector Sanchez iramodott meg a baloldalon, két védőt is becsapott, majd középre passzolt az érkező, és nagyon egyedül hagyott Sándor Györgyhöz, aki 11 méterről higgadtan kipókhálózta a bal felső sarkot. A gól után Mitrovics tesztelte a kapufát egy szabadrúgással. A Kecskemét jobbára átlövésekkel próbálkozott, szórványos sikerrel, amelyek elsősorban a jó formában levő Mladen Bozsovicsnak köszönhetően rendre elhaltak a kapusban, vagy mellé szálltak.

A második félidőben visszaesett a játék irama, és színvonala, de a csereként beálló Gyurcsó Ádám, akárcsak a Ferencváros ellen ismét színt vitt a meccsbe, bátran próbálkozott, és ennek a 72. percben meg is lett az eredménye. Egy szöglet után Mitrovicsnak adta tovább a labdát Gyurcsónak, aki ragyogóan ívelt át a túloldalra, pontosan Sándor György fejére, aki az ötös sarkáról védhetetlenül fejelt a hosszú felső sarokba.

Jegyzőkönyv:

Kecskeméti TE – Videoton FC 0-2 (0-1)
Kecskemét, 2000 néző
Vezette: Szabó Zs. (Lémon, Takács G.)
Kecskeméti TE: Antal – Koszó, Balogh B., Varga, Forró (Mohl, 64.) – Litsingi, Patvaros, Savic, Cukic (Hegedűs, 38.) – Tököli, Bertus (Tölgyesi, 88.).

Szakmai igazgató: Török László
Videoton FC: M. Bozsovics – Szolnoki, P. Vinicius, Caneira, H. Sanchez (Vaskó, 65.) – Tóth B., Mitrovics – Gosztonyi (Gyurcsó, 65.), Sándor Gy., Walter – Torghelle (Nikolics N., 76.).

Vezetőedző: Paulo Sousa
Gólszerző: Sándor Gy. 2

Edzőszemmel:

– Gratulálok a Videoton FC-nek a győzelemhez. Ez a gratuláció azért is nagyon értékes – ha lehet ez mondani – hiszen nem sok csapat távozott eddig Kecskemétről 3 ponttal, a Videoton FC pedig már nem első alkalommal nyert ellenünk itt a Széktói Stadionban. A gyors gólnak köszönhetően a Videoton FC türelmesen, nyugodtan tudott játszani. Mi ezúttal sem tudtunk mögéjük kerülni, ezért átlövésekkel próbálkoztunk – sikertelenül. Mezőnyben rengeteg hibával játszottunk. – Török László a Kecskemét szakmai igazgatója

– Mindig nehéz a Kecskemét otthonában játszani, hiszen egy olyan csapatról van szó, amelyik ellen maximális koncentrációt, szervezettséget és fegyelmet igényel a játékunk. Ebben a szezonban harmadik alkalommal léptünk pályára Kecskeméten. Korábban két döntőt is sikerült itt megnyerni a KTE ellen, ma pedig egy nagyon fontos bajnoki mérkőzésen szereztük meg a három bajnoki pontot. Ellenfelünk a mai mérkőzésen megváltoztatta a játékrendszerét, néhány játékos nem a megszokott helyén játszott. Az első félidőben Sándor szép gólja mellett volt még két nagy helyzetünk. Az egyik a kapusban akadt el, a másik pedig a kapufán csattant. Ha ezek bementek volna, már ekkor eldőlt volna a három pont sorsa. A második félidőben mentálisan nagyon erősnek kellett lennünk ahhoz, hogy azt az intenzitást, fegyelmet és szervezettséget megtartsuk, amely a második gólhoz kellett, és ahhoz, hogy a Kecskemét ne rúgjon gólt. – Paulo Sousa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik