Sport

Szelíd lovak Vadvirág Kupája

Csapucha Adrienn

2012. 04. 30. 12:06

Verőfényes napsütésben, igazi lovagló időben találkoztak hétvégén a patások szerelmesei, a Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskola udvarán. A 15. Vadvirág Kupán 103 startot regisztráltak a bírák.

Vadvirag-Kupa(1)(430x286).png (Vadvirág Kupa)

Lassan 8 éve nincs akkora lovas megmozdulás Győrben, mint a nagy hagyományokkal bíró Vadvirág Kupa, melyet ezúttal 15. alkalommal rendezett meg a Veres iskola. Az intézmény udvarán szombaton nagy volt a nyüzsgés, már kora reggeltől gyönyörű paripák és lovasaik ügettek a karámban, hogy aztán a derbi indulásakor a legjobb formájukat hozzák a párosok.

Vadvirág Kupa (Vadvirág Kupa)

A rangadó egyébként az iskolában született első csikóról kapta a nevét, talán ezért is annyira kedves a lovasoknak ez a viadal, na meg persze azért is, mert óriási kihívást jelent az indulóknak. „103 startot regisztráltunk az idei nevezésünkkor, igaz volt olyan versenyző, aki több lóval indult a pályákon. 4 számot hirdettünk meg, ebből a C4-es, Nagydíj Kategóriát viszont el kellett halasztanunk, mert csak egy vállalkozó lett volna, aki megugorja a jócskán több, mint 1 méteres akadályokat” – mondta a Győr24-nek Vígh Attila, az iskola lovas szakoktatója, aki egyben a kupa versenyigazgatói posztját is betöltötte.

A futamon bárki felnyergelhette a lovát, a kitétel mindössze annyi volt, hogy az induló rendelkezzen minimum rajtengedély vizsgával. A veresesek persze ismét díjesővel nyugtázták a napot, hiszen például a legeredményesebb tanintézetnek járó kupát is bezsebelhette az iskola, valamint a suli színeiben Horváth Kristóf és Tárnok Gergely is jól szerepelt.

Vadvirág Kupa (Vadvirág Kupa)

Végeredmények:

C 0 – kategória (80-90 cm):

Tanintézetek versenye:

 1. Hani Viktória és Vulkán (legeredményesebb női versenyző)
 2. Hani Viktória és Koralle
 3. Horváth Kristóf és Torik (legeredményesebb férfi versenyző)

Egyéni nevezők:

 1. Herczig Alexandra és Rokkó
 2. Szeredi Szabolcs és Kyra
 3. Bencze Zsófia és Reno

C 1 – kategória (1 méter):

Tanintézetek versenye:

 1. Horváth Kristóf és Torik
 2. Horváth Kristóf és Tarján
 3. Tárnok Gergely és Gondár

Egyéni nevezők:

 1. Herczig Alexandra és Rokkó
 2. Poltányi Bianka és Bringi
 3. Stetina Virág ás Sába

C 2 – nyitott kategória (1 méter 10 cm)

 1. Egervári Attila és Talais
 2. Tóth Péter és Killer Boy
 3. Baldauf Attila és Classico

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - / - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT  ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP. /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.