Sport

Szelíd lovak Vadvirág Kupája

Verőfényes napsütésben, igazi lovagló időben találkoztak hétvégén a patások szerelmesei, a Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskola udvarán. A 15. Vadvirág Kupán 103 startot regisztráltak a bírák.

Lassan 8 éve nincs akkora lovas megmozdulás Győrben, mint a nagy hagyományokkal bíró Vadvirág Kupa, melyet ezúttal 15. alkalommal rendezett meg a Veres iskola. Az intézmény udvarán szombaton nagy volt a nyüzsgés, már kora reggeltől gyönyörű paripák és lovasaik ügettek a karámban, hogy aztán a derbi indulásakor a legjobb formájukat hozzák a párosok.

A rangadó egyébként az iskolában született első csikóról kapta a nevét, talán ezért is annyira kedves a lovasoknak ez a viadal, na meg persze azért is, mert óriási kihívást jelent az indulóknak. „103 startot regisztráltunk az idei nevezésünkkor, igaz volt olyan versenyző, aki több lóval indult a pályákon. 4 számot hirdettünk meg, ebből a C4-es, Nagydíj Kategóriát viszont el kellett halasztanunk, mert csak egy vállalkozó lett volna, aki megugorja a jócskán több, mint 1 méteres akadályokat” – mondta a Győr24-nek Vígh Attila, az iskola lovas szakoktatója, aki egyben a kupa versenyigazgatói posztját is betöltötte.

A futamon bárki felnyergelhette a lovát, a kitétel mindössze annyi volt, hogy az induló rendelkezzen minimum rajtengedély vizsgával. A veresesek persze ismét díjesővel nyugtázták a napot, hiszen például a legeredményesebb tanintézetnek járó kupát is bezsebelhette az iskola, valamint a suli színeiben Horváth Kristóf és Tárnok Gergely is jól szerepelt.

Végeredmények:

C 0 – kategória (80-90 cm):

Tanintézetek versenye:

  1. Hani Viktória és Vulkán (legeredményesebb női versenyző)
  2. Hani Viktória és Koralle
  3. Horváth Kristóf és Torik (legeredményesebb férfi versenyző)

Egyéni nevezők:

  1. Herczig Alexandra és Rokkó
  2. Szeredi Szabolcs és Kyra
  3. Bencze Zsófia és Reno

C 1 – kategória (1 méter):

Tanintézetek versenye:

  1. Horváth Kristóf és Torik
  2. Horváth Kristóf és Tarján
  3. Tárnok Gergely és Gondár

Egyéni nevezők:

  1. Herczig Alexandra és Rokkó
  2. Poltányi Bianka és Bringi
  3. Stetina Virág ás Sába

C 2 – nyitott kategória (1 méter 10 cm)

  1. Egervári Attila és Talais
  2. Tóth Péter és Killer Boy
  3. Baldauf Attila és Classico

Ajánlott videó

Olvasói sztorik