Sport

Szekeres Pál is nemzetközi Fair Play-díjat kapott

szekeres-pal(960x640).png (szekeres pál, fair play)
szekeres-pal(960x640).png (szekeres pál, fair play)

Az Európai Olimpiai Bizottság magyarországi konferenciájának keretén belül átadták a Nemzetközi Fair Play Bizottság idei elismeréseit.

A díjakat a gödöllői kastélyban adták át szombaton, ahol Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkára köszöntötte résztvevőket.

Az államtitkár beszédében külön üdvözölte a Nemzetközi Fair Play Bizottság magyar elnökét, Kamuti Jenőt is, akit a pénteki közgyűlés alkalmával újabb négy évre választottak meg erre a posztra. Kamuti Jenő, egykori vívó 1976-ban részesült fair play díjban, és 2000-től a szervezet elnöke.

A sportvezető gratulált a magyar díjazottaknak: Miklósa Erikának (az egykori atléta, jelenleg amatőr sportoló) világhírű operaénekesnek és Szekeres Pál paralimpiai bajnok vívónak, sportvezetőnek.

A Fair Play Díjat 1960-ban a sport értékeinek védelmére alapították meg, miután a római olimpián doppingszerek fogyasztása következtében életét vesztette egy dán versenyző.

A díjátadó ünnepség résztvevőit Jacques Rogge, a NOB elnöke videó üzenetben köszöntötte. Az eseményen felszólalt Bogyay Katalin, az UNESCO állandó magyarországi képviselője is. A majdnem fél évszázados hagyománnyal bíró Fair Play díjat több kategóriában osztják ki azzal a céllal, hogy megmutassák a világnak: a tisztességes játék fontosabb, mint a puszta győzni akarás.

A magyar uniós elnökségnek is helyszínt adó gödöllői Grassalkovich Kastélyban tartott esemény része volt az Európai Olimpiai Bizottság Budapesten rendezett 33. szakmai konferenciasorozatának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik