Sport

Mocsai otthagyja Veszprémet

Az MKB Veszprém férfi-kézilabdacsapatának sikeredzője főállású szövetségi kapitánynak áll.

Mocsai Lajos, a veszprémi együttes és a férfi-kézilabdaválogatott szövetségi kapitánya a Veszprém TV-nek beszélt a jövőjéről. Elmondta, hogy a klub kapott a szövetségtől egy levelet, mely szerint a vezető egyesületek azt szeretnék, ha a szövetségi kapitányi posztot mind a férfi, mind a női nemzeti csapatnál független személy töltené be. Mint ismert, Karl-Erik Böhn győri szerepvállalása több csapatnál is kiverte a biztosítékot, ezért is a kezdeményezés. Mocsai elmondta, ez az ő jövőjét is nagyban befolyásolja.

„A nyáron jöhetnek számban és minőségben is kiemelkedő képességű játékosok, jómagam pedig az egész időszakot az olimpia végéig a válogatottal fogom tölteni, így a felkészülésben sem tudok részt venni. Azaz a klub részéről is felvetődhet egy olyan igény, hogy korrekt megoldást találjunk a helyzetre. A válasz kimondása felvet számos jogi problémát, de szerintem ez rendezett lesz a mi esetünkben. Egy hosszabb távú, későbbiekben folytatandó kapcsolat sincs kizárva közöttünk, és ezt azt hiszem, az illetékesekkel is így beszéltem meg” – mondta a tréner, akinek 2013-ig szóló szerződése van az MKB együttesével, ám a vezetőkkel megbeszélte, hogy főállású kapitány lesz a jövőben.

A szakember nem panaszkodhat, akad dolga bőven. A Veszprém és a válogatott mellett ugyanis az MKSZ korábban megbízta egy sikeres akadémiai rendszer kialakításával, emellett saját bevallása szerint szívesen tanítana újra, így – mint mondta – egy klubmunka nem fér bele az idejébe, ugyanakkor nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy hosszabb távon, vagy akár a jövőben újra munkát vállal az MKB-nál.

Mocsai Lajos 2007-ben lett a Veszprém edzője, 2008-ban KEK-et nyert a csapattal, 2008 óta nem talál legyőzőre a magyar bajnokságban, 2009 óta pedig a Magyar Kupát is rendre elhódítja. A válogatottat 2010 ősze óta irányítja, először kivezette a gárdát a világbajnokságra, ahol hetedik lett az alakulat, majd az idei Eb-n a nyolcadik lett az együttes. Mindemellett kijuttatta a nemzeti csapatot az olimpiára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik