Sport

Megszólalt a Digi Sport kézilabdaügyben

Közleményben reagált a Digi Sport a kézilabdabarátok nyílt levelére, amelyben a Győr BL-döntőjének közvetítéséért "küzdenek".

Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség, a Pick Szeged, az MKB Veszprém, valamint a Győri Audi ETO KC vezetősége nyílt levelet írt az Európai Kézilabda Szövetségnek, amelyben azt kérték, a Győr BL-döntőjét országos lefedettségű csatorna közvetítse.

Jelenleg a nemzetközi kézilabdakupák közvetítése joga a Digi Sport kezében van. “Ezzel olyan szituáció állt elő, amely a sportág valamennyi szereplője számára hátrányos, hiszen ‘láthatatlanná’ vált egy olyan látványsport, amely Magyarországon rendkívül népszerű, ugyanakkor klubcsapataink és válogatottjaink eredményességük alapján a világ közvetlen élvonalába tartoznak” – írták akkor az érintettek.

Most a sportcsatorna közleményben válaszolt a levélre.

A DigiSport közleménye

Csatornánk a jogtulajdonossal folytatott megbeszélést követően ajánlatot kért három országos elérésű csatornától a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének párhuzamos közvetítésére.

A DIGI Sport megtette az első lépést a probléma megoldása érdekében, annak ellenére, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség és a kezdeményezésben részt vevő klubcsapatok részéről eddig semmilyen megkeresés sem érkezett a DIGI Sport vezetőségéhez, sőt az utóbbi időben az MKSZ azzal próbált nyomást gyakorolni, hogy akadályozta munkánkat: többször megtiltották, hogy forgassunk, illetve a szövetség képviselői több stúdióbeszélgetés-meghívást sem fogadtak el.

Csatornánk 2011 márciusában vásárolta meg a női és férfi kézilabda Bajnokok Ligája, az EHF Kupa és az EHF KEK mérkőzések közvetítési jogait a 2014/2015-ös szezon végéig. Mint ismert, a kupasorozat hazai értékesítése azáltal vált lehetővé, hogy a Viasat3 tavaly tavasszal visszaadta a közvetítési jogokat. A lehetőség minden hazai csatorna számára adott volt, függetlenül attól, hogy milyen lefedettséggel rendelkezik. Az EHF válaszlevelében található történeti áttekintésből– melyet a Kézilabda Szövetség nem részletezett – azonban egyértelműen kiderül, hogy kizárólag a DIGI Sport tett olyan ajánlatot, amely a sorozat színvonalának és a piaci feltételeknek megfelelt.

A DIGI Sport tehát törvényes keretek közt – a pénzügyi és közvetítési kritériumok teljesítésével – vásárolta meg a közvetítési jogokat, lehetővé téve a hazai szurkolóknak, hogy a magyar érdekeltségű csapatok találkozóit figyelemmel kísérhessék. Az európai kupasorozatok értékesítését követően a Magyar Kézilabda Szövetség nem emelt kifogást a döntés ellen.

Természetesen a DIGI Sport célja is az, hogy minél többen láthassák csatornáink műsorát és ezen belül a kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzéseket. Ugyanakkor azt kicsit furcsálljuk, hogy a jelen helyzetben a KEK-ben címvédésre készülő ferencvárosi lányokról nem esett szó az EHF-nek írt nyílt levélben, pedig teljesítményük bravúros.

A DIGI Sport kizárólagos jogokkal rendelkezik a kézilabda EHF-döntők magyarországi közvetítésére, de továbbra is a hazai tévénézők érdekeit helyezi előtérbe, ezért bízik abban, hogy sikerül – mindenki számára elfogadható – érdemi lépéseket tenni a jelenlegi helyzet minél előbbi rendezésére. Ahogy eddig is, csatornánk nyitott a párbeszédre, szívesen lát minden érdekeltet – legyen akár szövetségi, klub- vagy cégvezető – a tárgyalóasztalnál ugyanúgy, mint élő reggeli műsorunkban, a Reggeli Startban.

A DIGI Sport megpróbál minden segítséget megadni a hazai sportnak, mivel valóban komolyan gondoljuk csatornánk jelmondatát: „Mindenünk a sport!”

Sok sikert kívánunk a Győri AUDI ETO-nak a Bajnokok Ligája, a Ferencvárosnak pedig a KEK döntőjében!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik