Sport

Három juniorcsapat is külföldi bajnokságban indul

A Magyar Jégkorong Szövetség elnökségeengedélyezte a Sapa Fehérvár AV19 számára, hogy a következő szezonban az EBEL-ben és a junior EBEL-ben indítson csapatot.

A döntés előzménye, hogy kedden kibővített ülést tartott az OB I-es liga, amelyen részt vett a MJSZ szakmai bizottsága is. Ezen az ülésen három klub jelezte, hogy junior csapatot kíván indítani jövőre: a Fehérvár, a MAC és az UTE-Stars. A hazai szövetség korábban már felvette a kapcsolatot a szomszédos országokkal: Szlovákiában szívesen látnák a magyar juniorcsapatokat.

A MAC és az UTE U20-as alakulatai valószínűleg északi szomszédainknál, a szlovák junior 1. ligában kezdik az új idényt, ahol vagy 12, vagy 16 csapatos lesz a kiírás, és hetente két tétmeccset rendeznek.

A szövetség határozata szerint hazánkban is indul junior bajnokság, de ennek formája U23-as lesz, és összevonják az OB II-vel. Mivel ennek igazi tétje nem volt a korábbiakban, ezért az MJSZ növeli a terhelést, és 20 helyett legalább 30 találkozót kell a kluboknak játszaniuk az alapszakaszban, amit majd a rájátszás követ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik