Sport

Erősödik a sárosdi kempo oktatás

A sárosdi Zen Bu Kan Kempo csoport a Koncz Gábor-Kordás István edzőpárosnak köszönhetően saját lábra állt.

Jelentős fejlődésen esett át a közelmúltban a sárosdi Zen Bu Kan Kempo oktatás. Kivált a fehérvári anyaklubból, és Sárosdi Kempo SE néven hamarosan önálló sportegyesületté válhat a helyi Zen Bu Kan Kempo csoport, mely az elmúlt években sok energiát mozgósított ennek érdekében. A helyi csapatot Koncz Gábor (2. dan) és Kordás István (2. dan) mesterek irányítják, akiknek Kyoshi Takács Attila (5. dan) és Renshi Gáncs Ferenc (3. dan) is segít.

A kiválás egyik fő oka a terjeszkedés volt: Abán és Szabadegyházán már van, más településeken pedig a közeljövőben várható a kempo oktatás beindítása.

A minőségi szakmai munka elismerését mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az elmúlt két esztendőben Sárosd adhatott otthont a Zen Bu Kan Kempo Ifjúsági és Junior Országos Bajnokságnak. Mint ismert, az idei versenyen tíz egyesület ötvennyolc utánpótláskorú sportolója mérettette meg magát. A tornán összesen harminchét kategóriában avattak magyar bajnokot, a helyi sportolók pedig az előkelő harmadik helyet szerezték meg az összesített csapatversenyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik