Sport

Drámai csatában vérzett el a címvédő

A Boston Bruins hokicsapata hazai pályán kapott ki hosszabbításban a Washington Capitals elleni párharc hetedik mérkőzésén.

Míg a Nyugati konferenciában már mind a négy párharc eldőlt, addig Keleten ezt megelőzően egyedül a Philadelphia Flyers kvalifikálta magát a rájátszás második körére, három párosításban is a mindent eldöntő hetedik mérkőzésre kerül sor. Ez persze a hokidrukkereknek nem gond, ezek a csaták ugyanis a jégkorong minden szépségét magában hordozzák. Például azt is, hogy az esélytelenebb nyer.

Magyar idő szerint csütörtökön hajnalban pont ez történt, ugyanis hiába nyerte meg keleten az alapszakaszt a Stanley Kupa tavalyi győztese, a Boston Bruins hazai pályán elhasalt a mindent eldöntő találkozón. A vendég fővárosiak az első harmadban Matt Hendricks révén szereztek vezetést, azonban Tyler Seguin a második etapban közelről a hálóba kotort egy pakkot, így bő 34 perc játék után 1-1-re álltak a csapatok. A rendes játékidő nem hozott döntést, következhetett a ráadás, melynek harmadik minutumában Joel Ward fonákkal emelt be a ketrecbe egy kipattanó korongot, így óriási meglepetésre a rájátszásba épphogy beeső Washington jutott tovább a második körbe.

A mindössze 22 esztendős Braden Holtby közel 97 százalékos védési hatékonysággal, 32-ből 31 löketet hatástalanítva zárta a mérkőzést a Capitalsből.

A hosszabbítás döntött a ki-ki meccsen:

Magyar idő szerint pénteken hajnalban is érdemes lesz virrasztani, a New Jersey Devils és a Florida Panthers, valamint az Ottawa Senators és a New York Rangers párharcában is a hetedik mérkőzés dönt.

Eredmény – NHL-rájátszás, Főcsoport-negyeddöntő
Boston Bruins – Washington Capitals 1-2 – hosszabbítás után
A párharcot a Washington nyerte meg 4-3-ra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik