Sport

A legek legje lesz a debreceni úszó-Eb

Minden korábbi kontinensviadalt túlszárnyalva összesen 45 ország versenyzői vesznek részt a május 21-27. között rendezendő 31. úszó Európa-bajnokságon Debrecenben

Mindezt Gyárfás Tamás, a szervezőbizottság elnöke jelentette be a cívis városban tartott sajtótájékoztatón. Gyárfás azt is közölte, hogy a versenyt a helyszínen tekinti meg a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) uruguayi elnöke, Julio C. Maglione. “A jelentkezések magas száma és a sportdiplomata jelenléte is mutatja: hiába vagyunk olimpia előtt, ez a verseny nem főpróba, hanem maga az előadás lesz.”

Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum ügyvezetője elmondta: logisztikailag 95 százalékos készültségben állnak 25 nappal az Eb előtt. A legnagyobb problémát a szálláshelyek szűkössége okozza, ezt hajdúszoboszlói hotelek kihasználásával igyekeznek orvosolni – tette hozzá.

A belépőkre kitérve elmondta: összesen 800 helyet tudnak értékesíteni a nézőtéren, ennek felét a külföldi szövetségek kapják. Kétszáz jegyet terjesztenek Debrecenben, illetve ugyanennyit országosan. Az Eb idején, május 26-án tartják a városban a LEN-nek, az európai vizes sportok szövetségének kongresszusát is – jegyezte meg.

Orendi Mihály elárulta, hogy több válogatott is megkezdte az edzéseket a helyszínen, a Debreceni Sportuszodában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik