Sport

Tovább szól a Blues az NHL-ben

Az észak-amerikai hokiliga keleti konferenciájából még senki sem jutott tovább a rájátszásban, nyugaton már a Nashville és a St. Louis is ellenfelét várja.

Elsőként a Predators jutott be a konferencia-elődöntőbe, a Nashville ugyanis magyar idő szerint szombaton hajnalban 4-1-es összesítéssel búcsúztatta a Detroit Red Wingset. Vasárnap hajnalban ugyan több gárdának is megvolt az esélye a továbbjutás kiharcolására, egyedül azonban csak a St. Louis Blues lépett szintet.

Az alapszakaszt a konferencia második helyén záró Bluest veteránjai, no meg kapusa (Brian Elliott 26 védéssel zárt) húzta a San José Sharks elleni hazai mérkőzésen. Ugyan a vendégek szereztek vezetést a második harmad végén, a meccs hajrájában a maga javára fordította az állást a St. Louis, amely 3-1-re nyert és öt meccsen harcolta ki a főcsoport-elődöntőt.

A következő ellenfél kiléte több szempontból is kérdéses: két párharcban még folynak a küzdelmek, illetve az első kör után újrasorsolnak.

Így jutott tovább a St. Louis:

A Chicago Blackhawks életben maradt a Phoenix Coyotes ellenében, a vendégek ugyanis egygólos hátrányból felállva, hosszabbításban tudtak nyerni, Jonathan Toews a ráadás harmadik percében nyerte meg a meccset övéinek. Összesítésben még így is az arizonaiak vannak előnyben, ám a hatodik összecsapást a Szeles városban rendezik – érdekes lesz.

Apropó Phoenix, Raffi Torrest 25 meccsre eltiltotta a liga, mert a csatár kedden vállával szándékosan fejen találta Marian Hossát, akit percekig ápoltak a jégen, végül hordágyon vitték le a pályáról, és néhány órát kórházban töltött. Egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza a szlovák játékos, aki csapata legeredményesebbje volt az alapszakaszban.

Keleten három csapat, nevezetesen az Ottawa Senators, a Florida Panthers és a Washington Capitals is lépéselőnybe került, miután megnyerte párharca ötödik mérkőzését és 3-2-es előnyre tett szert. Mindez azért sem elhanyagolható, mivel általában az jut tovább egy-egy párosításból, aki 2-2-es állásnál diadalmaskodni tud.

Eredmények – NHL, rájátszás

Boston Bruins – Washington Capitals 3-4
Az állás: 3-2 a Washington javára.

Florida Panthers – New Jersey Devils 3-0
Az állás: 3-2 a Florida javára.

New York Rangers – Ottawa Senators 0-2
Az állás: 3-2 az Ottawa javára.

St. Louis Blues – San José Sharks 3-1
A párharcot 4-1-re a St. Louis nyerte.

Phoenix Coyotes – Chicago Blackhawks 1-2 – hosszabbításban
Az állás: 3-2 a Phoenixnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik