Sport

A magyar női vízilabda-válogatott fél lábbal az olimpián

Az oroszok megverték Olaszországot, így Merész András tanítványai Kazahsztán csapatával meccselnek az olimpiáért.

A spanyol válogatottat remek kezdés után túlélve egy hullámvölgyet 10-9-re verte Merész András csapata csütörtök este Triesztben a női vízilabdázók olimpiai kvalifikációs tornájának utolsó csoportmérkőzésén.

Ekkor úgy állt a helyzet, hogy győzelmével a magyar csapat legrosszabb esetben is a csoport második helyén végez, s ebben az esetben Kanada legjobbjaival találkozik a keresztbejátszásos negyeddöntőben, pénteken. Ez volt a rosszabbik verzió, ennek örültünk volna kevésbé, hiszen a Kanadai női vízilabda rendkívül erős – világ- és olimpiai bajnok – ráadásul egy hónapja a holland tornán oda vissza megvertek bennünket, de nagyon.

Viszont az esti olasz-orosz meccs kimenetelétől függően még a csoportelsőség sem volt kizárható és ebben az esetben Kazahsztánt sodorta volna a lebonyolítási rend az utunkba. Ez a jobb, az örömtelibb verzó. A mérkőzés után Merész András szövetségi kapitány sem titkolta melyik verziót várja jobban. “Most hazamegyünk, majd jön az SMS, és videózunk. Pedig nem szeretnék videózni, mert a kazahokról nincs felvételünk…” – nyilatkozta.

Aztán az oroszok megtették nekünk ezt a szívességet. 15-13 arányban elverték a házigazdákat, így Magyarország csoportelsőként Kazahsztán ellen készülhet. Merész Andrásnak és a csapatnak nem kell videóznia…

A magyar női vízilabda-válogatott tehát pénteken 15 óra 30-tól a jóval szerényebb játékerőt képviselő Kazahsztán pólósai ellen veheti meg a londoni repülőjegyet – harmadik csapatsportágként.

Nőivízilabda, olimpiai kvalifikációs torna, Trieszt, Olaszország
Magyarország – Spanyolország 10-9 (2-0, 3-2, 2-5, 3-2)

A magyar góldobók: Szűcs 4, Czigány 3, Bujka, Antal, Keszthelyi 1-1

Oroszország-Olaszország 15-13 (3-4, 6-3, 4-4, 2-2)
A selejtezőcsoportok végeredménye:

A csoport: Magyarország 4, Spanyolország, Oroszország és Olaszország 2 pont
B csoport: 1. Hollandia 7, 2. Görögország 6, 3. Kanada 5, 4. Kazahsztán 1, 5. Brazília 1 pont (Brazília az egyetlen kieső)

A Magyarország – Kazahsztán mérkőzést pénteken 15.30 órakor játszák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik