Sport

Teljesült a magyar hokisok vágya

Kedden nem játszanak mérkőzést a ljubljanai vb-n, így hokisaink szusszanhatnak egyet a kiváló, két győzelmes rajt után. Kangyal Balázst kérdeztük az eddigi meccsekről, és hogy mi vár még a fiúkra a héten.

Úgy zártuk le első beszélgetésünket, hogy lehetne az a vébé mottója, hogy „jól kell védekezni”. Eddig minden eszerint halad, mi sem bizonyítja ennél jobban, hogy a magyar csapat összesen két gól kapott. „Büszkék lehetünk a teljesítményre, ilyen játékkal még akkor se lettem volna elkeseredve, ha nem jön össze a győzelem” – dicsérte a csapatot Kangyal Balázs.

A fiúknak kedden edzést sem tartottak, a „kötelező” program a 3 étkezés volt. A kiadós alvásnak így csak az szabhatott határt, hogy 9-ig le kellett menniük reggelizni. Este hatkor közösen mennek el Ljubljana belvárosába vacsorázni – mondta el a Sport24-nek a csapat általános igazgatója. A fennmaradó időt mindenki kedve szerint tölthette el, voltak, akik elmentek várost nézni, mások bicikliztek, van, aki a kevésbé aktív pihenést választotta.

Így teljesülhetett mind Magosi Bálint, mind Bálizs Bence vágya. A fiúk ugyanis az ukrán meccs után az óriási alvást és az evést emelték ki, mikor a szünnapra tervezett programjukról kérdeztük őket.

Hat ponttal (és a legjobb gólaránnyal) a tabella elején áll Magyarország. A neheze azonban hátra van, szerdán és csütörtökön jönnek a „favoritok”, Szlovénia és Ausztria. Ez nem jelenti azt, hogy az első két meccs annyira egyértelmű lett volna.

“Minden mérkőzés egyforma, lehet, hogy sokan várták ezt a két győzelmet, de épp a tegnapi szlovén-japán meccs mutatja, hogy mennyire apró dolgokon múlhat az eredmény. Nekünk az ukránok ellen 2-1-ről még bármi lehetett volna. A japánok elleni mérkőzés vége meg egyáltalán nem tükrözi a két csapat közti különbséget. Éppen ezért „számolgatni nem érdemes, nekünk az soha nem is jött be” – mondta a volt válogatott jégkorongozó, arra a felvetésünkre, hogy akár a feljutás is múlhat a szerdai meccsen.

Az ukránok elleni mérkőzést figyelemmel kísérők bizonyára emlékeznek, hogy a magyar csapat úgy jutott büntetőhöz, hogy az ellenfél egyik játékosa Sofron István csuklójára ütött. A válogatott csatárnak szerencsére nem történt komolyabb baja. „Természetesen fáj ez-az, de a nagy sérülések elkerültek minket” – nyugtatott meg a volt csapatkapitány. Reméljük, hogy ez így is marad.

Szerdán a szlovének ellen lépnek jégre a magyarok, „nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent meg fogunk tenni”.

Mi bízunk benne, hogy a Kangyal által említett nüansznyi különbség most a mi javunkra billenti a mérleget, még akkor is, ha a realitások szerint a házigazdák az esélyesebbek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik