Sport

Visszapillantó: Mesteri magyarázat

Az Alcoa FKC a szombati Vác elleni találkozón bravúros győzelmet aratott, úgy, hogy közben voltak ötgólos hátrányban is.

Konkoly Csaba a 25-20-ra megnyert összecsapás után legalább úgy ki volt facsarva, mint játékosai, akik nagyot küzdöttek a második félidőben. A vezetőedző az egész meccsen, ezer fokon égett, már-már többen attól féltették, nehogy infarktust kapjon. Mindenesetre a legutóbbi váci vereség után, a rájátszásban ezzel a jó rajttal, valamint azzal, hogy sikerült a visszavágás kisimulhatnak a ráncok egy időre, de ettől függetlenül rendkívül reálisan látta a meccset a szakember.

– Nem az a védőtaktika valósult meg az első félidőben, amit megbeszéltünk. Nem csak a lányokkal volt probléma, hanem a Vác stílusából adódóan is nagyon hosszú játékok voltak, sokáig tartották a labdát, annak ellenére is, hogy mi igyekeztünk faultolni, megállítani a támadásaikat. Ez nem sikerült 70-80%-ban, ezért az ő akaratuk érvényesült. A második félidőben sikerült olyan tempót diktálnunk, amit az első félórában csak lüktetve, és ez a tempó meglátásom szerint befárasztotta a Vácot, és olyan taktikai cserékre kényszerült, amiből mi pozitívan jöttünk ki. Felszabadultabbá váltunk azáltal, hogy ledolgoztuk a hátrányunkat, majd átvettük a vezetést, ami olyan plusztöltést adott a lányok játékában, ami azt eredményezte, hogy összeállt a védelem és a kapusteljesítmény – mindenképp kiemelhető újra Szikora Melinda teljesítménye. A védők által kikényszerített sávokat tudták csak lőni a váci támadók, és mi gyors lerohanásból megfordítottuk a mérkőzést. Volt két-három olyan labdaszerzésünk, ami minket feldobott, a Vácot viszont érthetően lejjebb nyomta. Nagyon örülök, hogy a végjátékot nagyon fegyelmezetten és precízen végig tudtuk játszani támadásban. – értékelte a mérkőzést Konkoly Csaba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik