Sport

A sírból hozták vissza

Szombaton megkezdte szereplését az Alcoa FKC a rájátszásban, az első meccsen a Váci NKSE ellen nyertek nagy csatában.

Volt miért törlesztenie a fehérvári gárdának, hiszen az alapszakasz utolsó fordulójában, Vácott kellemetlen vereségbe szaladtak bele, úgyhogy mindenképpen szerették volna ezt a csorbát kiküszöbölni Konkoly Csaba tanítványai. Annál is inkább, mivel azzal, hogy a nyolcba jutottak matematikailag még elérhetővé vált számukra a nemzetközi kupában való szereplés lehetősége. Igaz ehhez a szerencsén kívül elsősorban arra van, lesz szükségük, hogy zsinórban hozzák a meccseket.

Nem véletlenül mondta a héten a klubbal szerződést hosszabbító Horváth Bernadett, hogy jóval összeszedettebb teljesítményre kell ahhoz, hogy győzzenek, mint legutóbb. A beállós szerint: “Fontos, hogy minél több pontot szerezzünk a rájátszás során, mert reméljük, mind a Győr, mind a Fradi megnyeri a kupadöntőjét májusban, és akkor újra kiléphetünk a nemzetközi porondra.”

Ez felettébb távoli álomnak tűnt az első félidőben, mert hiányzott játékukból a tűz, és az összpontosítás. Végig futottak az eredmény után, csupán egyszer, a játékrész felénél sikerült néhány pillanatra befogni ellenfelüket, akik rendre kihasználták a megingásaikat. A szünet után sokáig nem tudtak két gólon belülre kerülni, de aztán a 44. percben mintegy varázsütésre elkezdtek „játszani”, és kétgólos előnyt kovácsoltak. Többen feljavultak, és Szikora Melindával, és Tilinger Tamarával az élen olyan hajrát produkáltak, amellyel csak sikerült a visszavágás.

Jegyzőkönyv:

Alcoa FKC – Váci NKSE 25-20 (9-12)

Székesfehérvár, 700 néző

V: Bujdosó, Tomecskó

Alcoa FKC: Szikora – Niksics 1, Nikcsevics 5, Tilinger 6, Horváth B. 1, Triscsuk 9 (4), Vaszari 3

Csere: Trimmel (Kapus), Kuhinkó, Rádl, Becséri

Edző: Konkoly Csaba

Váci NKSE: Juhász – Baross 1, Barján 3 (1), Uhrakova 3, Tápai Sz. 4 (2), Klivinyi 8 (1), Gyetván 1

Csere: Péntek-Dózsa, Bíró (kapusok), Mészáros R., Szondi, Ertl, Fülöp A., Ivanics.

Edző: Ökrös Csaba

Az eredmény alakulása: 6. p.: 1-2, 12. p: 2-4, 16. p: 5-5, 22. p.: 5-10, 28. p: 8-11, 34. p: 10-13, 40.p.: 13-15, 45. p.: 16-15, 51. p: 19-16, 57. p: 22-20.

Kiállítások: 8 illetve 12 perc

Hétméteresek: 4/4 illetve 6/4

Edzőszemmel:

– A második félidei taktikusabb játék hozta meg a sikert, nagyot harcolt a csapat, küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk. – Konkoly Csaba az Alcoa FKC edzője

– Végig nagy csata folyt a pályán, a nagyarányú különbség a végére alakult ki, lehetőségünk lett volna az egyenlítésre, de kevés gólt lőttünk. – Ökrös Csaba a Vác edzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik