Sport

Új szakosztály, olimpiai érmes vezetőedzővel

A Fehérvár Rugby Club tagjai a februári 12.-ei közgyűlésen új szakosztály létrehozásáról döntöttek, az FRC-nek most már súlyemelő szakosztálya is van.

– Játékosaink kérték, hogy foglalkozzunk versenyserűen súlyemeléssel, ami nálunk, rögbiseknél amúgy is a felkészülés része. Jómagam is súlyemelő voltam így kerültem ide Székesfehérvárra, majd ezután kezdtem foglalkozni a rögbivel.  A versenyzőket Bakos Károly, korábbi világklasszis súlyemlő készíti majd fel, ami garancia a minőségi munkához. – mondta Gyolcsos Ferenc, az FRC ügyvezető alelnöke.

A 69 esztendős Bakos Károly hétszeres magyar bajnok 67 és 82 kg közötti súlyhatáron olimpia bronzérmes 1968-ban Mexikóban, világ és Európa-bajnok, az Alba Regia SC szakosztályának feloszlása után – 1976-tól-1992-ig működött élt ez a szakosztály – most újra edzi a fiatalokat a Fehérvár Rugby Club súlyemelő szakosztályánál.

A Fehérvár Rugby Club a február 12-én tartott közgyűlésén egy súlyemelő szakosztály létrehozásáról döntött, amit az alapszabályában rögzített is, ezzel eleget téve egy alulról jövő kezdeményezésnek. Ezután március 9.-én meg is méretett a klub első két súlyemelője a BKV sporttelepén a Baczakó Péter Emlékversenyen. 69 kilogrammos súlycsoportban Szabó Gergely hat hibátlan gyakorlattal (szakítás 60 kg, lökés 75 kg), míg a 77 kilósok között Baranyai Sándor (szakítás 70 kg, lökés 95 kg) érte el a diákolimpiai nevezéshez szükséges szintet teljesítve ezzel az elvártakat. A Magyar Súlyemelő Szövetség még nem vette tagjai közé a szakosztályt, így a Kisbér Vállalkozók SE segítségével vehették részt a sportolók a minősítő versenyen. A Fehérvár Rugby Club vezetőinek célja, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező súlyemelés ismét meghonosodjék Székesfehérvárott.

Az edzések időpontja hétfő, szerda és péntek 16 óra, ahol az FRC sportelepén(Zombori út 21.) várják a 14 éven felüli érdeklődőket, fiúkat és lányokat egyaránt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik