Sport

A Honvéd büntetőkkel verte a Vasas pólócsapatát

Vendégsikert eredményezett a férfi Vodafone vízilabda OB I.  elődöntőjének szerda esti összecsapása, amelyen a Honvéd a hosszabbítást követő büntetőpárbajban nyert a Vasas ellen a Komjádi uszodában, a két együttes párharcának nyitómeccsén.

A korábbi bajnoki finálék majdhogynem állandó szereplői ezúttal az elődöntő egyik duójának tagjaiként kerültek szembe egymással, miután az OB I. alapszakaszát a Vasas megnyerte, a Honvéd pedig negyedikként végzett.

Az egyik fél második sikeréig tartó küzdelemsorozat első találkozóján már az első vendégakció góllal zárult: Szivós Márton volt jókor jó helyen (0-1). A Vasas 0-2-nél kapott észbe, és horvát világbajnoka, Miho Boskovic révén büntetőből szépített (1-2).

A második negyedet is Szivós eredményes alakítása vezette be, ekkor ötméteresből talált be, majd Tóth Márton hízlalta a nagyszünetre háromgólosra a Honvéd-vezetést (1-4).

A harmadik nyolc percben már 5-1-re vezetett a vendégalakulat, ami riadóztatta a hazaiakat. Méghozzá olyannyira, hogy a “pániktól” hajtva megkezdték, majd folytatták is a felzárkózást egészen addig, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely emberelőnyben lőtt találata nyomán egyetlen gólra olvadt a vendégelőny (4-5). Egyenlítés helyett azonban ismét a Honvéd pillanatai következtek, még pontosabban a meccs egészében tripláig jutott Salamon Ferencéi, aki előbb akcióból volt eredményes, majd büntetőből vette be Nagy Viktor kapuját (4-7).

A befejező negyed gyors gólváltással indult: a Vasas montenegrói légiósa, Drasko Brguljan fórból zárkóztatta csapatát, ám hamar, és igen hatásosan válaszolt a harmadik gólját ötméteresből szerző Szivós (5-8). A játékrész derekán Brguljan akciógólja, majd Boskovic némileg szerencsés találata visszahozta a piros-kék reményeket, a hajrában pedig emberelőnyös helyzetben centerből az ötkarikás aranyérmes Steinmetz Ádám ki is egyenlített (8-8). Következhetett a kétszer 3 perces hosszabbítás.

Amelynek első felvonásában érintetlenek maradtak a hálók, míg a másodikban két gól is esett: a fiatal Angyal Dániel egy fór lezárásaként a kapuba préselte a labdát, a Vasas részéről egy szintén ifjú pólós, a válogatott balkezes Vámos Márton egalizált (9-9). Közben persze izgalmak a vízben – és a parton is, ahol játékosok, szakvezetők, zsüritagok vitája folyt vélt és valós sérelmekről, hibásnak gondolt döntésekről, végül a bírói akarat nyert: ötméteres dukál a Honvédnak. Csakhogy Salamon kihagyta, Szivós ismétlését pedig Nagy Viktor bravúrral védte. Így jöhettek a „rendes” ráadásbüntetők, ebben a különpárbajban pedig a Honvéd bizonyult jobbnak, és nyerte a meccset.

A másik elődöntős párban az Eger a keddi első mérkőzésen Szegeden tudott nyerni 14-11-re.

Eredmény – elődöntő, 1. mérkőzés
TEVA-Vasas-UNIQA -– Groupama-Honvéd 12-14 (1-2, 0-2, 3-3, 4-1, 0-0, 1-1, büntetőkkel 3-5)
A góldobók: Brguljan 3, Boskovic, Vámos 2-2, Kiss, Steinmetz Á. 1-1, illetve Salamon, Szivós 3-3, Angyal 2, Tóth M. 1

Az 5-8. helyért:

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – K-M-Cs&K-Szentesi VK 21-9 (7-2, 5-0, 6-1, 3-6)
A legjobb góldobók: Marnitz, Georgescu 4-4, illetve Weszelovszky 5

A 9. helyért:

OSC – Kaposvári VK, Hajós uszoda 11-10 (3-2, 2-3, 4-1, 2-4)
A legjobb góldobók: Kiss Gy., Szécsi, Baghaturia 2-2, illetve Balogh, Burburan, Juhász-Szelei, Bakó 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik