Sport

Eldőlt: a kézilabdázók ott vannak az olimpián

Mivel Svédország 27-23-ra legyőzte Macedóniát, a magyar férfi-kézilabdaválogatott ott lesz a londoni nyári olimpia játékokon.

A magyar válogatott délután 29-27-re legyőzte Brazíliát a göteborgi olimpiai selejtezőn, ezzel megtette a második lépést London felé.

A pénteki, macedónok elleni siker után ez már a második sikert jelentett, és arra kellett várni, mire megy Svédország a mieink által legyőzött Macedónia ellen.

Nos, 14-12-es félidőt követően 27-23-ra nyertek északi barátaink, így a magyar válogatott Athén után ismét ott lesz az ötkarikás játékokon!

A nap további kézilabdás örömhíre, hogy a Győr női csapata bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, míg a Ferencváros női együttese ugyancsak fináléba jutott, a KEK-sorozatban.

A magyar csapat tagjainak véleménye a nagy sikerről
Mocsai Lajos, magyar szövetségi kapitány:
“Hosszú utat tettünk meg addig, hogy kijutottunk az olimpiára. Büszke vagyok rá, hogy ennek a csapatnak a szövetségi kapitánya lehetek. Sikerült lépésről lépre haladni, ennek eredménye, hogy átjutottunk minden akadályon, amely az elmúlt időszakban előttünk tornyosult. Ezt a selejtezőt sem volt könnyű megoldani, de legalább az utolsó napon már nem kell izgulni, felszabadultan játszhatunk a svédek ellen.”
Iváncsik Gergő: “Megvan! Ezért küzdöttünk az elmúlt években, hónapokban, napokban. Fárasztó sorozaton vagyunk túl, de még nincs vége az útnak.”
Gulyás Péter: “Már a macedónok elleni győzelemkor mondtam, hogy Ilyés Feriért is küzdünk. Sajnos ő az utolsó pillanatban megsérült, de éreztük, hogy velünk van! Nagyon jó, egységes a csapat, öröm itt játszani!”
Zubai Szabolcs: “Amiért jöttünk, elértük, de nem volt könnyű. Mindenki láthatta, milyen sok jó csapat van, és még egy brazil válogatott is képes remek játékra. Senki sem mehet biztosra, éppen ezért bravúr, hogy kijutottunk az olimpiára.”
Fazekas Nándor: “Nekem volt már részem olimpiában, de elmondhatom, mindig egyre nehezebb és nehezebb kijutni. Sok kézilabdás hatalom ki sem jutott most. Bebizonyítottuk, hogy nagy tornákon számolni kell velünk, és ha a védelmünk jó, bárkit legyőzhetünk.”
Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke: “Egy tudatos, felépített munka gyümölcse, hogy a válogatott kijutott a londoni olimpiára. A fiúk fantasztikusan küzdöttek már a tavalyi vb-n is, az idei Eb-n is, és most, a selejtezősorozat utolsó állomásán, Göteborgban is. Nagyon nehéz út van mögöttünk, bízom benne, hogy Londonban is megmutatjuk: remek csapatunk van.”

A brazilok elleni mérkőzés összefoglalója ide kattintva érthető el.

A magyar olimpiai delegáció látszáma így alaposan felduzzadt, a kézilabdázókon kívül már korábban kvalifikálta magát a férfi-vízilabdaválogatott, és még esélyes a kvótára a női pólócsapat is.

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Krivokapic Milorad (RK Cimos Koper, szlovén), Laluska Balázs (MKB Veszprém), Mocsai Tamás (SG Flensburg-Handewitt, német)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged)
eállók: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Katzirz Dávid (Csurgó), Pérez Carlos (MKB Veszprém), Putics Barna (VfL Gummersbach, német)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik