Sport

Hamarosan megkezdődik a TAO-pénzek folyósítása

Folyamatosan zajlik az öt látvány-csapatsportág támogatására igényelhető társaságiadó-kedvezményből (TAO) megvalósuló sportfejlesztési programok ellenőrzése, valamint a megújuló és épülő létesítmények helyszíni szemléje.

A Nemzeti Sport Intézet (NSI) közleménye szerint, amint a szervezet szakértői megállapítják, hogy a kérelmezők részelszámolásai megfelelnek a jogszabályoknak, rövid időn belül sor kerülhet a támogatások első részleteinek folyósítására.
Bardóczy Gábor, az NSI megbízott főigazgatója elmondta, a kérelmezők és a szakértők együttműködésének köszönhetően a közeljövőben több száz helyszínen kerülhetnek átadásra a sportfejlesztési programokban megpályázott sportcélú létesítmény-fejlesztések.

“Kollégáim az elmúlt időszakban például helyszíni szemlét és ellenőrzést tartottak Jászberényben, ahol az érintett sportszervezet már túljutott beruházása első ütemén, így közel 1000 férőhelyesre bővült Jászberény sportcsarnokának lelátó-rendszere” – idézte Bardóczyt a közlemény. – “Örvendetes az a tény is, hogy az ország elmaradottabb területein is szép számmal kezdődtek meg sportcélú fejlesztések a 2011/2012-es támogatási időszakban.”

A megbízott főigazgató hozzátette, jól látható, hogy ezek a típusú beruházások nem csak a nagy sportszervezetek érdeklődését keltik fel, a kérelmek alapján kijelenthető, hogy a kisebb települések sportszervezetei is élni szeretnének a TAO-pénzekből adódó lehetőségekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik