Sport

Bezárt az NHL-bazár

Két nappal az alapszakasz vége előtt mindkét főcsoportban teljessé vált a rájátszás mezőnye az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

A csütörtöki játéknapon biztosította helyét a rájátszásban keleten a Washington Capitals és a Florida Panthers, valamint nyugaton a San Jose Sharks és a Los Angeles Kings, illetve a Dallas Stars vereségével az ezúttal szabadnapos Phoenix Coyotes is.

A csütörtökön ugyan éppen a Capitalstól vereséget szenvedett Panthers 12 év után jutott be ismét a playoffba, véget vetve ezzel az észak-amerikai négy nagy sportág (major sports) egyik leghosszabb “rájátszás-mentes” sorozatának. A Florida ráadásul akár klubtörténelmet is írhat, ugyanis ha legalább egy pontot szerez a Carolina Hurricanes ellen, vagy a Washington kikap a New York Rangerstől a hétvégén, úgy gárda akár meg is nyerheti a Délkeleti divíziót.

A Washington bemenekült a rájátszásba:

Az Atlanti és a Középső divízió tagjai büszkék lehetnek magukra, előbbi keleten, utóbbi nyugaton delegált négy-négy együttest a rájátszásba.

Eredmények – NHL, alapszakasz
Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning 3-2 – hosszabbítás után
New York Islanders-Winnipeg Jets 5-4
Philadelphia Flyers-Buffalo Sabres 2-1
Pittsburgh Penguins-New York Rangers 5-2
Washington Capitals-Florida Panthers 4-2
Carolina Hurricanes-Montreal Canadiens 2-1 – szétlövés után
Ottawa Senators-Boston Bruins 1-3
Detroit Red Wings-New Jersey Devils 1-2
Nashville Predators-Dallas Stars 2-0
Minnesota Wild-Chicago Blackhawks 2-1 – szétlövés után
Colorado Avalanche-Columbus Blue Jackets 2-5
Calgary Flames-Vancouver Canucks 3-2
Edmonton Oilers-Anaheim Ducks 2-3 – hosszabbítás után
Los Angeles Kings-San Jose Sharks 5-6 – szétlövés után
A playoffsba bejutott együttesek:
Kelet: New York Rangers, Boston Bruins, Florida Panthers, Pittsburgh Penguins, New Jersey Devils, Ottawa Senators, Washington Capitals
Nyugat: Vancouver Canucks, St. Louis Blues, Los Angeles Kings, Nashville Predators, Detroit Red Wings, Chicago Blackhawks, San José Sharks, Phoenix Coyotes

Ajánlott videó

Olvasói sztorik