Sport

A junior meccsek Jolly Jokere

Németh Nóra az Alcoa FKC játékosa a junior csapatban is szerepet kap, méghozzá több poszton is számít rá mestere, Rezsnyák Csaba.

Az Alcoa FKC juniorjai szombaton tízgólos győzelemmel örvendeztették meg a Vácra is szép számmal ellátogató fehérvári szurkolókat. A mérkőzésen nemcsak hét akciógóljával tűnt ki Németh Nóra, hanem azzal is, hogy a felnőtteknél balszélsőként szerepet kapó játékos ezúttal a jobbszélen, átlövőben, beállóban és irányítóban oldotta meg jól a rábízott feladatokat.

– Megszoktam, hogy szinte bármelyik poszton pályára kell lépnem, mert igen kevesen vagyunk a junior csapatban. Minden pozícióban próbálom a maximumot nyújtani, irányítóként szeretek is nagyon játszani, mert örülök, ha gólpasszokat tudok adni, és a cselezés is elég jól megy. Az átlövések annyira nem mennek az alacsony termetem miatt, de bármely poszton szívesen játszom a csapat érdekében. – hangsúlyozta Németh.

Mivel 1992-es születésű, már csak néhány hétig szerepelhet az utánpótlás-bajnokságban.

– Sajnos idén már kiöregedem a juniorból. Szeretném, ha a felnőtt csapatnál több lehetőséget kapnék, és fontos, hogy továbbra is fent edzhessek, ahogy már több éve a felnőttel dolgozhatok. Ezeknek az edzéseknek a színvonala nagyon érezhetően jó hatással volt a fejlődésemre. – tette hozzá.

És, hogy mire számít a rájátszásban a csapattól?

– A felnőtt számára, úgy gondolom, az ötödik hely elérése lenne a reális. Tudás alapján akár a 4. helyre is képesnek éreztem volna ezt a csapatot, de sajnos az év elején nagyon sok nyerhető mérkőzést elrontottunk. A hazai meccseken 100%-os mérleget várok, de az idegenbeli meccseket is hozhatónak gondolom, így nagyon számítok arra, hogy az ötödik helyet megszerezzük végül. – nyilatkozta a felnőtt csapatban idén 16 mérkőzésen pályára lépő játékos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik