Sport

Ilyés hónapokra harcképtelen

Súlyos sérülést szenvedett Ilyés Ferenc, a jövő heti olimpiai selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott csapatkapitánya.

Az együttestől származó információ szerint a veszprémi átlövő a Gyöngyös elleni szombati, zártkapus mérkőzésen úgynevezett külső bokatörést szenvedett, s emiatt 2-3 hónapig nem játszhat, vagyis a göteborgi kvalifikációs tornán sem vehet részt.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány Ilyés helyére a csurgói Katzirz Dávidot hívta be a keretbe.
Szikra-Mezey Csaba, a válogatott terapeutája az MTI-nek elmondta, rögtön a találkozó első percében Ilyés egy lövés után rosszul lépett, és akkor törött el a jobb bokája feletti csont a sípcsont és a szárkapocscsont találkozásánál. Az úgynevezett külső bokatörés 2-3 hónap kihagyást jelent, Ilyést már este megműtik.

A magyar csapat a macedónok, a brazilok és a házigazda svédek ellen lépnek pályára Göteborgban, és a kvartett első két helyezettje jut ki a londoni olimpiára. Amennyiben sikerül kvótát szerezni, Ilyés az ötkarikás felkészülés legelejétől a kerettel lehet.

A játékosok vasárnap pihenőt kaptak, és hétfőn, Veszprémben találkoznak ismét. Kedden edzés szerepel a programban, az együttes még aznap este átbuszozik Mosonmagyaróvárra, majd szerda reggel Bécsből repül el Göteborgba, az olimpiai kvótáról döntő tornára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik