Sport

Fél lábbal a döntőben

A Ligakupa elődöntőjében a Videoton FC Pápán háromgólos előnyt szerzett, ezzel, pedig már lényegében a sorozat döntőjében érezheti magát.

Az első félidőben ugyan többet kezdeményezett a piros-kék együttes, de akkor még érintetlen maradt Takács Tamás hálója. A szünet után azonban már góllá érett a Vidi fölénye. Az 57. percben Vaskó Tamás ugratta ki a leshatárrólMilan Pericset, aki egy védő kíséretében betört a 16-oson belülre, majd kissé jobbról, nyolc méterről, jobbal lőtt, a labda, pedig Takácsot érintve a kapu közepébe pattant.

Alig több mint tíz perc múlva megszületett az újabb fehérvári találat, Paulo Vinícius jobb oldali beadása találta üresen az érkező Pericset, aki kilenc méterről a kapu jobb oldalába lőtt.

Majd a lefújás előtt alig egy perccel ismét Perics volt a főszereplő. A támadó egyedül vezethette a kapusra a labdát, megszerezhette volna a mesterhármast, ám inkább a jobb oldalon feltűnő Torghelle Sándorhoz passzolt, aki nyolc méterről az üres kapuba továbbította a labdát.

Jegyzőkönyv:

Lombard FC – VIDEOTON 0–3 (0–0)

Pápa, 300 néző

Vezette: Vad II (ifj. Tóth V., Butkai)

PÁPA: Takács T. – Nagy S. (Horváth L. 46.), Tóth G., Présinger, Dóczi – Szabó Z., Enyingi (Gyömbér 72.), Quintero, Arszics (Németh M. 46.) –  Szilágyi P. (Csepregi 46.), Csermelyi (Seye 69.)

Vezetőedző:  ifj. Bene Ferenc

VIDEOTON FC: Tujvel – Brachi (Szolnoki 46.), Vaskó, P. Vinícius, Héctor Sánchez – Gyurcsó (Walter Lee 64.), Sándor Gy. (U. Nikolics 64.), Kovács I. (Torghelle 72.), Tóth B. (Mitrovics 46.) – Brandao, Perics

Vezetőedző: Paulo Sousa

G: Perics 2, Torghelle

Edzőszemmel:

–      Az első félidőben, úgy érzem sikerült a két csapat játékosállománya közötti különbséget nagyjából eltűntetni, a Videoton FC csapata azonban jobb játékosokból áll, ami a második félidőben már meg is látszott. Nekünk azonban a mai mérkőzést alá kellett rendelnünk a hétvégi bajnokinak, így pár játékost természetesen pihentetnem kellett. – ifj. Bene Ferenc a Pápa vezetőedzője

–      A második félidőre sokkal frissebben jött ki a csapat, pörgősebben, dinamikusabban játszottunk. Több helyzetet is kidolgoztunk, melyek közül hármat sikerült gólra váltanunk, köszönhetően annak, hogy gólerős játékosaink vannak. Azonban a továbbjutás még nem dőlt el, a hazai visszavágóra is keményen kell készülnünk. – Paulo Sousa a Videoton FC vezetőedzője

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik