Sport

Nem volt vita

Kiheverte a Videoton FC a Debrecen elleni sokkot, és Boszoviccsal a kapuban Pécsett magabiztosan nyert.

Kapcsolódó cikkek

Igazi oroszlánbarlang a mecseki pálya, hiszen eddig mindössze a Ferencvárosnak termett itt babér a 19. fordulóban. Több változás volt a Vidi kezdő tizenegyében az előző meccshez képest, így ezúttal nem kapott szerepet Szolnoki Roland, de a kispadra került Tóth Balázs, valamint Walter Lee is. Viszont először kezdett Kovács István, és Evandro is hosszú idő után került be.

A 12. percben aztán jött Nikolics Nemanja menetrendszerinti találata, Alvaro Brachi ívelt a hazai kapu elé egy szabadrúgást követően, a labdát Evandro juttatta Nikolicshoz, aki az ötös sarkáról fordult kapura, és a jobb alsó sarokba lőtt.

Majd a 40. percben megnyugtatóvá vált a Vidi előnye. Egy formás akció végén Nikolics volt ezúttal az átadó, míg Gyurcsó Ádám a gólszerző. A középpályás ballal 16 méterről vette be Dibusz Dénes kapuját.

A szünet után a vendéglátók voltak kezdeményezőbbek, próbálkozásaikat, pedig az 55. percben siker koronázta, amikor Vladimir Markovic bal oldali beadását Andorka Péter juttatta hat méterről Bozsovics kapujába.

A harmadik fehérvári góllal aztán végképp eldőlt az összecsapás. A 68. percben Brachi harcolt ki egy büntetőt, Markovics ütötte el a hátvédet a 16-oson belül. A jogosan megítélt 11-est Nikolics lőtte a jobb sarokba.

Jegyzőkönyv:

Pécs – Videoton FC 1-3 (0-2)

Pécs, 4000 néző

Vezette: Bognár T. (Lémon, Takács G.)

Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Causic, Goia, Markovic, Nagy (Okoronkwo, a szünetben), Regedei (Paracki, 67.), Demjén (Frőhlich, 76.), Lantos, Horváth Zs., Andorka

Vezetőedző: Mészáros Ferenc

Videoton FC: Bozsovics – Brachi, P. Vinícius, Caneira, H. Sanhez – Mitrovics, Sándor Gy. (Perics, 80.) – Gyurcsó (F. Oliveira, 70.), Kovács I. (Tóth B., 63.), Evandro – Nikolics N.

Vezetőedző: Paulo Sousa

Gólszerző: Andorka) illetve Nikolics N. 2 (egyet 11-esből), Gyurcsó

Edzőszemmel:

– Egyenrangú ellenfelei voltunk a Videoton FC-nek. Tulajdonképpen a fehérváriak helyzet nélkül lőttek két gólt. Ez azt mutatja, milyen minőséggel rendelkezik a fehérvári csapat, hiszen csak a legjobbak tudnak helyzet nélkül is gólt lőni. A második félidő elején óriási erőket mozgósítottunk azért, hogy egyenlítsünk. A mérkőzés ezen időszakában szerintem jobban is játszottunk ellenfelünknél. Sajnos 2-2 helyett 1-3 lett, ami ismét egy súlyos egyéni hiba miatt alakulhatott így. –  Mészáros Ferenc a Pécs vezetőedzője

– Nagyon kemény mérkőzésre számítottunk, hiszen egy motivált ellenfél ellen kellett pályára lépnünk, akik legutóbb egy jó Kecskemét otthonában is győzni tudtak. Az első pillanattól kezdve sikerült kézben tartanunk a meccset, és egy gyönyörű második góllal megnyugtató előnyre tettünk szert. A második félidő elején egy kicsit magunkra húztuk a hazaiakat, de szerencsére a kapott gól után ismét sikerült helyzeteket kialakítanunk, végül teljesen megérdemelt győzelmet szereztünk. – Paulo Sousa a Videoton FC vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik