Sport

Szolnoki a legveszélyesebb triplázó az Eurochallenge-ben

Horváth Ákos, a legjobb négy közé jutó Szolnoki Olaj kosárlabdázója a leghatékonyabb triplavető az európai sorozatban.

Az Eurochallenge Kupa hivatalos honlapja szerint Horváth Ákos eddig 38 triplát süllyesztett el a gyűrűben – ezzel a második legjobb a rangsorban, Evtimov 42-vel az első. Mivel mindezt mindössze 71 kísérletből hozta össze 16 mérkőzésen, így összességében 53,5 százalékkal dobja a trojkát, ezzel pedig messze a legveszélyesebb játékos a triplavonalon túlról a sorozatban.

Az eredményességi rangsorban második helyen tanyázó Michael Roll Horváthon kívül az egyedüli, aki még 50 százalék fölött dobja a hármasokat, a harmadik Nicolas Lang már „csak” 48,6-al.

Egyébként ha végigfutjuk a statisztikákat, több mutatóban is ott találhatunk egy-egy szolnokit a legjobb tízben. Obie Trotter például a meccsenkénti pontátlagban az előkelő ötödik (17-el), az Olaj irányítója ráadásul gólpasszokban (átlagban 4,4, ezzel a hetedik) és büntetődobásban (83,1 százalék, összesítésben kilencedik) is jeleskedik.

Ami a lepattanókat illeti, Báder Márton mind a két palánk alatt rendesen kitesz magáért, míg támadóoldalon 2,8-at kapkod le meccsenként (ez a harmadik legjobb mutató a rangsorban), addig védő oldalon 5,2-őt tesz be a közösbe átlagban (ezzel hetedik, Julien Mills a hatodik). Báder az összes lepattanókban a harmadik kerek nyolccal.

A Szolnoki Olaj kedden a magyar férfikosárlabda utóbbi 30 évének legnagyobb sikerét aratva megnyerte az Eurochallenge Kupa negyeddöntős párharcát a lett Ventspils ellen és bejutott a Final Fourba. A Tisza-partiak a rendezéssel is kacérkodnak, ebben Debrecen lenne a gárda segítségére. A legjobb négy között a bivalyerős Besiktast kapta ellenfeléül az Olaj.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik