Sport

A Pittsburgh is ott lesz a rájátszásban

A Pittsburgh Penguins 5-1-re győzte le a Nashville Predatorst az NHL-ben, így biztosan ott lesz az egyenes kiesés szakaszban.

Pedig ezúttal a sérüléséből nemrégiben visszatérő, azóta bombasztikus formát mutató Sidney Crosby nem is szerzett egyetlen pontot sem – megtették helyette a többiek. A 24 esztendős James Neal például egymaga négy asszisztot jegyzett, ezek közül Jevgenyij Malkin váltott kettőt gólra.

A Predatorsnak nem sok esélye volt az összecsapáson, Alekszander Radulov ugyan szépített a második harmad közepén, de ezzel is csak 4-1 lett az eredmény, a hazaiak pedig még berámoltak egyet a folytatásban. A Penguins ezzel biztosan ott lesz a rájátszásban, zsinórban hatodszor.

Így jutott rájátszásba a Penguins:

A Los Angeles Kings tudhatja a magáénak a liga jelenlegi legjobb sorozatát, a gárda ugyanis már hatodjára nyert zsinórban. A magyar idő szerint csütörtök hajnali mérkőzés csücskös volt a Kingsnek, a listavezető St. Louis Bluest ugyanis csak szétlövéssel sikerült lenyomni. Érdekesség, hogy sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem született gól, Elliott 37, Quick 35 védést mutatott be, de csak az utóbbi neve mellé karcolták be a shutoutot.

A címvédő Boston San Joséban kapott ki, a playoffsért minden követ megmozgató Sharks 2-1-re nyert hazai jégen.

Eredmények – NHL, alapszakasz
San José Sharks-Boston Bruins 2-1
Phoenix Coyotes-Colorado Avalanche 3-2
Dallas Stars-Vancouver Canucks 1-2
Minnesota Wild-Calgary Flames 3-2 – szétlövéssel
Tampa Bay Lightning-Edmonton Oilers 3-2 – szétlövéssel
Pittsburgh Penguins-Nashville Predators 5-1
Philadelphia Flyers-Washington Capitals 2-1 – szétlövéssel
Los Angeles Kings-St. Louis Blues 1-0 – szétlövéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik