Sport

Kuvaiti versenyző is érkezik a debreceni úszó-ob-ra

Egy hét múlva kezdődik a 114. úszó országos bajnokság a Debreceni Sportuszodában. A hazai sztárok mellett külföldiek is indulnak.

A viadal kiváló alkalmat ad arra, hogy a versenyzők teszteljék a májusi Európa-bajnokság helyszínét, ráadásul teljesíteni lehet a londoni olimpia kvalifikációs szintjeit.

A Szervező Bizottság öt nappal a nevezési határidő előtt 102 úszó online jelentkezését regisztrálta, ez eddig 424 „rajtot” jelent. Miután a megmérettetés nyílt, nemzetközi bajnokság lesz, a 92 magyar versenyző mellett eddig már 10 külföldi is jelezte indulási szándékát. 2-2 versenyzővel képviselteti magát Szlovákia, Szerbia, Szlovénia, Románia sőt Kuvait (Althuwaini Abdullah) is.

Ami a hazai sztárokat illeti már nevezték például a világ- és Európa-bajnok klasszis, Kőbánya SC-s Cseh Lászlót, aki öt egyéni számban is indulhat a debreceni OB-n. Az előzetes tervek alapján Cseh rajthoz áll 50 méter háton (itt 2004 óta verhetetlen a honi bajnokságban), 100 és 200 pillangón, 200 méter gyorson, és 400 vegyesen. Ezek közül 50 háton, 100 pillangón és 200 gyorson címvédőként tempózhat.

Cseh László egyébként a váltókkal együtt összesen 7 aranyat zsebelt be a 113. OB-n tavaly nyáron Debrecenben. Természetesen nem hiányozhat a listáról a Jövő SC kiválósága Gyurta Dániel is, aki 50 és 200 méteres mellúszásban áll rajtkőre, nem mellesleg ez utóbbi szám aktuális világbajnoka.

Az előzetes nevezések alapján a legtöbben, 22-en a Kőbánya Sport Club színeiben érkeznek Debrecenbe, ezen a képzeletbeli dobogón a BVSC-Zugló 14 fővel a második, míg a Jövő SC 7 résztvevővel a bronzérmes. A Szervező Bizottság közlése szerint hétvégére várható egy újabb „nevezési roham”, így az OB résztvevői száma elérheti, de akár meg is haladhatja a tavalyi 173-as „induló-számot”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik