Sport

Putyin a Hungaroringre látogathat

Vlagyimir Putyin orosz kormányfő, megválasztott elnök is kilátogathat a Lada Granta Cup külföldi premierjére.

Továbbra is jól halad az FIA WTCC magyar futamának előkészítése – közölte a Hungaroring Sport Zrt. A túraautó-világbajnokság idei kilencedik és tizedik versenyfutamának május 4. és 6. között ad otthont a Hungaroring.

Elkészült az ideiglenes programbeosztás, amelyből kiderül, hogy a WTCC mellett gazdag eseménysor – Formula Abarth European Series, Italian F3 European Series, Lada Granta Cup, AutoGP, Uniqa Lotus Ladies Cup – várja majd a versenypályára kilátogató szurkolókat.

A betétversenyek közül érdemes kiemelni az orosz nemzeti viadalt, a Lada Granta Cupot, amely elsőként Magyarországon mutatkozik be külföldön. A tervek szerint ezt követően Porugáliában, az estorili WTCC-futamon is rajthoz áll június elején a Lada Granta Cup mezõnye. A technikai kísérleti jellegű bemutatók nem titkolt célja a Lada Granták túraautó-világbajnokságon való szerepeltetése.

A tűzpiros, impozáns látványt nyújtó kocsikra saját márkakupa épül Oroszországban. Az autó kiemelt projektként kezelt fejlesztését a Hungaroring Sport Zrt. információi szerint nagy figyelemmel követte, követi Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin orosz kormányfő. Orosz források szerint elképzelhető, hogy a március eleji választásokon fölényes győzelmet arató, és így május elején harmadik elnöki ciklusára a Kremlbe visszatérõ Putyin is ellátogat a Hungaroringre, a Lada Granta Cup külföldi premierjére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik