Sport

Jégkorong: Simán döntős a Fehérvár

Harmadik meccsét is megnyerte a SAPA Fehérvár AV 19 a Dab.Docler ellen, így különösebb izgalmak nélkül jutottak a jégkorong bajnoki döntőbe.

Kapcsolódó cikkek

A sorsolás szeszélye folytán idén nem jöhetett létre a Fejér megyei döntő, pedig 1998 óta ez a párosítás nyolc alkalommal okozott örömet, vagy éppen bánatot a szurkolóknak. Mindenesetre ebből a nyolc bajnoki döntőből hatszor a Volán, kétszer az Újváros csapata nyert, de a mostani összecsapásaiknál esélye sem volt a piros-fehér alakulatnak.

A három győzelemig tartó párharc hazai meccse ezúttal az Újváros számára a szezonzárást is jelentette. Pedig az első harmadot megnyerték a Bikák – ilyen utoljára egy éve a döntő első meccsén történt.

Kereken tíz percig örülhettek, mert jöttek a menetrendszerű Sofron-találatok. Innentől már nem volt megállás, Kovács Csaba is duplázott, és fölényes Fehérvár győzelem lett a vége. Ők most néhány napot pihenhetnek, és várhatják a döntőbeli ellenfelüket.

Jegyzőkönyv:

Dab.Docler – SAPA Fehérvár AV19 2–7 (2–1, 0–3, 0–3)

Dunaújváros, 2000 néző.

Vezette: Babic, Pálkövi, Németh M.

DAB: Sevela – Velebny 1 (1), Hüffner, Azari (1), Galanisz 1 (1), Peterdi – Hegyi Á., Pozsgai, Vaszjunyin (1), Mihálik, Papp V. – Kiss Dániel, Lencsés, Pavuk, Gröschl, Szappanos – Tőkési, Erdélyi P., Somogyi B., Virág T., Hegyi Á.

Vezetőedző: Stephan Lundh

FEHÉRVÁR: Bálizs – Horváth A. (1), Durco, Sofron 2 (1), Vas M. 2 (1), Ladányi (4) – Láda B. (1), Pratt, Klassen, Ryan, Benk – Sille, Orbán (1), Palkovics 1, Johansson (1), Kovács Cs. 2 – Hetényi P., Varga A. (1), Hajós, Magosi B.

Vezetőedző: Kevin Primeau

Kiállítások: 6+10 perc fegyelmi (Velebny), illetve. 8 perc

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Fehérvár javára

Ajánlott videó

Olvasói sztorik