Sport

Előnyben a Volán

Lejátszotta első mérkőzését a SAPA Fehérvár AV 19 a magyar bajnokság elődöntőjében, a kék-fehérek Dunaújvárosban sima, háromgólos győzelmet arattak.

Kapcsolódó cikkek

A fehérvári csapat első alkalommal küldte legjobbjait idén csatába, így nem lehetett azon csodálkozni, hogy az EBEL-ben edződött alakulat nem hagyott kétséget a felől, hogy ki az úr a háznál. Már az első harmadban megalapozták előnyüket, amelyet a folytatásban nyomatékosítottak. A záró húsz perc, pedig már csak formalitás volt, gólok nélkül. Így az ezúttal a kék-fehérek ketrecében helyet kapó Bálizs Bence shootout-al hozta le a meccset. A három győzelemig tartó párharc második mérkőzést pénteken, Székesfehérváron rendezik este fél hetes kezdéssel.

Jegyzőkönyv:

Dab.Docler – SAPA Fehérvár AV19 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)

Dunaújváros,

Vezette: Halassy, Nagy A., Kovács B.

Dab.Docler: Sevela – Hüffner, Velebny, Azari, Galanisz, Peterdi – Pozsgai, Hegyi Á., Somogyi, Mihálik, Vaszjunyin – Kiss Dániel, Lencsés, Szappanos, Pavuk, Gröschl – Tőkési, Erdélyi P., Virág T., Papp V.

Vezetőedző: Stephan Lundh

SAPA Fehérvár AV19: Bálizs – Horváth A., Durco, Sofron, Vas M., Ladányi – Láda B., Pratt (1), Mihály Á. 2 (1), Ryan 1 (2), Klassen (2) – Sille, Orbán, Palkovics, Sikorcin, Kovács Cs. – Hetényi P., Benk, Hajós, Magosi

Vezetőedző: Kevin Primeau

Kiállítások: 10, ill. 8 perc

Edzőszemmel:

–  Húsz perc előnyt adtunk a Volánnak, holott azt vártam, nekiesünk, hiszen a párharc a döntőért megy. Túlságosan tiszteltük az ellenfelet. A szünettől már azon a sebességen játszottunk, amelyen a Fehérvár, a sikerhez azonban pontosabb befejezés és a korong megbecsülése szükséges. – Stephan Lundh a Dab. Docler vezetőedzője.

–  A Ljubljana elleni kiesés után nehéz volt összerántani a fiúkat. Többet engedtünk a DAB-nak, mint kellett volna. Időnként jók voltunk, de összességében túl lazák és lusták, néha meg túl is kombináltuk a dolgokat. Bálizsnak szerencsére voltak jó védései a fontos pillanatokban. – Kevin Primeau a SAPA Fehérvár AV19 vezetőedzője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik