Sport

Nem volt mese

Továbbra is a Volán az úr a háznál. A fehérvári hokisok másodjára is félgőzzel nyertek a bajnoki elődöntőben DAB.Docler ellen.

Kapcsolódó cikkek

Az első harmad után többen úgy vélekedtek a hazai szurkolók közül, hogy eddig el voltak kényeztetve. Némiképp igazuk volt, bár a két csapat próbálta áthidalni az EBEL, és a magyar bajnokság közötti űrt, de valljuk meg ez nem mindig sikerült. A fehérváriak kedvükre játszogattak a DAB harmadában, lőttek két gólt, és a magabiztos előny tudatában mehettek pihenni. Ettől függetlenül a Volán fiataljai közül lehetőséget kapó Hajós Roland, és Varga Arnold próbált élni a bizalommal, ez, pedig többé-kevésbé össze is jött nekik. Aztán Sofron István emberelőnyből ütött gólja valamelyest felpörgette a meccset, ám igazából a csütörtöki végeredmény ismeretében túlságosan nagy csodában nem bízhattak a vendégek. Ez ugyan nem jött, ám a 27. percben kaptak egy kettős előnyt a piros-fehérek, azonban vidáman kibekkelte ezt a SAPA Fehérvár. Majd alig, hogy kiegészültek Mihály Árpád passzába Harlan Pratt tette bele a botját, és ez ellen nem nagyon tudott mit kezdeni Peter Sevela. A szép lassan folydogáló a játékot aztán egy újabb hazai gól élénkítette meg egy időre, amikor Kovács Csaba kínálta meg egy helyezett koronggal Sevelát, a hálóőr a takarásból nem sokat láthatott, így bepottyant a pakk a vonal mögé. A második szünet után két-két gólpassza után Ladányi Balázs, és Vas Márton is lőtt egy-egy gól, bár ekkorra a vendégek is felébredtek, és többet veszélyeztettek. Amikor, pedig már mindenki a végét jelentő dudaszót várta, Papp Viktor „rondított” bele Bálizs Bence shootoutjába. A fehérváriak magabiztosan nyertek, és egy győzelemre vannak a döntőtől.

Jegyzőkönyv:

SAPA Fehérvár AV19 – Dab.Docler 6-1 (2-0, 2-0, 2-1)

Székesfehérvár, 1800 néző

Vezette: Halassy, Nagy A., Németh M.

 

SAPA Fehérvár AV19: Bálizs – Horváth A., Durco, Sofron 1 (2), Vas M. 1 (2), Ladányi 1 (2) – Orbán (1), Pratt 1 (1), Palkovics, Ryan (2), Klassen (1) – Sille, Láda B., Mihály Á. 1, Benk (1), Kovács Cs.1 – Hetényi P., Varga A., Hajós, Magosi

Vezetőedző: Kevin Primeau

Dab.Docler: Sevela – Hüffner, Velebny, Azari, Galanisz, Peterdi – Pozsgai, Hegyi Á. (1), Somogyi, Mihálik, Vaszjunyin (1) – Kiss Dániel, Tőkési, Szappanos, Pavuk, Gröschl – Erdélyi P. Lencsés, Hegyi Á.Z., Virág T., Papp V. 1

Vezetőedző: Stephan Lundh

Kiállítás: 8 perc illetve 8 perc

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a SAPA Fehérvár AV 19 javára

Edzőszemmel:

–     Jól játszott a csapat. Amikor csak lehetett, négy sorral mentünk, mindenki hozzátette a magáét. Ugyanakkor figyelmeztető jel az utolsó percben kapott gól, nem szabad engednünk az ellenfélnek, hogy magára találjon. – Kevin Primeau a SAPA Fehérvár AV 19 vezetőedzője.

–      Lehet, furcsán hangzik egy ilyen nagy gólkülönbségű vereség után, de büszke vagyok a fiúkra. Az ellenfél komolyabb bajnokságban edződik, de mi megtettünk mindent, ami tőlünk telik, csak a rivális jobban használta ki a lehetőségeiket. Ennyit tesz az EBEL és a Nationalliga közti különbség. – Stephan Lundh a Dab. Docler vezetőedzője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik