Sport

Pintér: Nem a múlton kell rágódni

A Győri ETO FC régi-új vezetőedzője szerint játékosainak jelenleg az a dolguk, hogy ne másokkal, csak a saját csapatukkal foglalkozzanak.

Pintér Attilát napra pontosan egy évvel ezelőtt mentették fel edzői pozíciójából, s helyét Csertői Aurél foglalta el a Győri ETO FC kispadján. Véleménye szerint nem az ő feladata megítélni azt, hogy hibázott-e Csertői.

Az ETO új trénere kedden délelőtt már meg is tartotta első edzését. A csapat 90%-át ismeri így az összecsiszolódás nem jelenthet problémát egyik fél számára sem.

Pintér Attila elmondása szerint nem a múlttal kell foglalkozni, hanem a jövőbeli győzelmekre kell koncentrálni. Három évvel ezelőtt kitűztek egy célt a klubnál, s annak ellenére, hogy az elmúlt egy évben nem ő foglalkozott a futballistákkal, továbbra is tartani szeretné azt az irányt, amit két és fél esztendővel ezelőtt elkezdett, s szeretné győzelemre vinni a csapatot.

Klement Tibor klubigazgató és Pintér Attila edző
így nyilatkozott a sajtótájékoztató után

Pintér fenntartja korábbi véleményét, miszerint az ETO csak elveszítheti ezt a bajnoki címet. Bár a Debrecen jelenleg 6 ponttal vezeti a bajnoki tabellát, ők mindent megtesznek azért csapatával, hogy ne rajtuk múljon a trófea elhódítása, mivel ők minél több győzelemmel menetelnek majd a sikerért.

Nem érzi tehernek új feladatát, tudja, hogy magas elvárásoknak kell megfelelnie „fiaival”, de egy élcsapatnál az edzőnek mindig az az érdeke, hogy győzelemre vezesse együttesét, neki is ennyi most a dolga.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik