Sport

Megvan a BL-csoportelsőség a Győrnek

A már biztos elődöntős magyar bajnok 25-25-ös döntetlent játszott a spanyol Itxako Navarrával a női kézilabda BL-ben.

A Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó előtti, vasárnapi fordulójában hatalmas csatában ikszelt spanyol ellenfelével.

Karl Erik Böhn vezetőedző együttese már a múlt héten kiharcolta a négy közé jutást, ezúttal az volt a kérdés, hogy első lesz-e a kvartettjében, s az elődöntőben otthon vívhatja-e majd a visszavágót.

A két csapat február 4-i találkozóján a vendég Győr 28-26-ra diadalmaskodott, és az azóta eltelt három összecsapáson sem hullajtott pontot.

A találkozó elején a nemzetközi szövetség (IHF) szavazásán a 2011-es esztendő legjobb női játékosának választott győri norvég beállóst, Heidi Lökét köszöntötték.

A meccs elején a BL góllövőlistáját vezető Görbicz találatára hárommal válaszolt az előző idényben finalista spanyol együttes, de amint felpörögött az ETO, fordult a kocka (4-3). Keményen harcolt az Itxako, hiszen számára roppant fontos volt, hogy pontokkal távozzon Győrből, és Fernandez révén sikerült visszavennie a vezetést, sőt a különbség lehetett volna nagyobb is, ha Pálinger nem véd ziccereket.


Amorim
kiállítása alatt 9-6-ra elhúzott a Navarra, és a vendégek kiváló védekezését – na meg Navarro kapust – dicsérte, hogy a 22. percig a hazaiaktól csak Görbicz és Orbán volt eredményes, Löke például alig kapott passzt. Ahogy visszatért a brazil átlövő, szorosabb lett az állás, már az egyenlítésért harcolt az ETO, ám két eladott labda után Barbosa könnyed gólokat lőtt (11-13).

A szünet után gyorsan sikerült egyenlíteni, és Martin kiállítása alatt visszavenni a vezetést (33. p: 14-13). De nem tört meg az Itxako, emberhátrányban újra fordított, majd azonos létszámban ismét a Győr vezetett. Együtt haladt a két gárda, majd 17-17-nél Görbicz büntetőt rontott.

Lekic adott új lendületet az ETO-nak, és negyedórával a vége előtt, 20-18-nál időt kértek a spanyolok. A kis pihenő után feljavultak a vendégek és – többek között – Sopronyi Anett gólja révén utolérték a hazai együttes. Pálinger hétméterest fogott, de kollegája, Navarro is parádézott, s védései után indításgólokkal 24-22-re elhúzott az Itxako.

A végjátékban Lekicnek sikerült egyenlíteni, Barbosa pedig időntúli szabaddobásból a kapufát találta el, így maradt a döntetlen.

A másik ágon a román Oltchim Valcea legyőzte a szlovén Krim Ljubljanát, majd a montenegrói Buducsnoszt Podgorica a francia Metz együttesét verte és megszerezte a II. csoport első helyét. Így eldőlt, hogy a Győr az elődöntőben a Valceával találkozik. Az ETO első találkozót március 31-én vagy április elsején idegenben, a visszavágót pedig április 7-én vagy 8-án otthon játssza.

Eredmény – Női BL, középdöntő, I. csoport, 5. forduló
Győri Audi ETO KC – Itxako Navarra (spanyol) 25-25 (11-13)
Gólszerzők:
Görbicz 8/6, Lekic 5/1, Orbán 3, Amorim 3, Radicevic 3, Gros 2, Löke 1, illetve Martin 8/5, Barbosa 7/1, Sopronyi 3, Egozcue 2, Zebic 2, Pinedo 2, Fernandez 1

A csoport másik mérkőzésén:
Larvik (norvég)-Midtjylland (dán) 20-27 (12-11)

Az állás: 1. és már elődöntős: Győr 9 pont, 2. Midtjylland 4 (123-132), 3. Larvik 4 (110-122), 4. Navarra 3

II. csoport:

Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)-Metz (francia) 32-26 (15-9)
Oltchim Valcea (román)-Krim Ljubljana (szlovén) 30-26 (17-15)

Az állás: 1. (már elődöntős) Buducnost Podgorica 10 pont, 2. (már elődöntős) Oltchim Valcea 7, 3. Krim Ljubljana 2, 4. Metz 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik