Sport

Bizonyítottak a fehérvári egyetemisták

A Fehérvár Futsal egyetemista korú játékosai a hétvégén vettek részt a Kárpát-medencei Egyetemista Kupán, amelyen öt ország 16 együttese mérte össze az erejét.

A Fehérvár a Kolozsvár és Komarno mellett a Budapesti Kommunikációs Főiskola csapatával került egy csoportba a selejtezőkben. Itt a BKF-et 4:1, a szlovák csapatot 2:1 legyőzték, majd a csoport első helyéről döntő mérkőzésen a Kolozsvárt is ellen is magabiztos 5:2-es sikerrel zártak.

A kieséses szakasz első mérkőzésén az elmúlt két évben is döntőt játszó TF volt az első ellenfelük az elődöntőben, ahol ismét 4:1-re nyertek. A legjobb négy között a Pécsi Egyetem következett, a baranyai gárda nagy különbségű győzelmek után jutott el az elődöntőig, és a Fehérvárt is legyőzte, igaz csupán 1-0-ra.

A harmadik helyről döntő utolsó ütközeten a BME Futsal várta a fehérváriakat, az NB1 és NB2-es futsal játékosokból álló csapat, pedig újfent legyőzőre talált. Hihetetlen küzdeni tudás és iram segítségével leiskolázták ellenfelüket, és bronzéremmel koronázhatták meg teljesítményüket.

A játékosok bebizonyították, hogy az elkezdett munka már most is gyümölcsözik és megéri erőt fektetni a fehérvári futsalba. Több olyan csapat szenvedett vereséget és került mögéjük a végelszámolásnál, amelyek NB-s játékosokkal, vagy egész csapattal indultak el a tornán.

–         A csoportkörből való továbbjutásunk simának tűnhet, de azért végig nagyon jó színvonalú, nehéz mérkőzéseket játszottunk. Fortuna is mellénk állt, ezt kár lenne vitatni, de úgy vélem a továbbjutásunk megérdemelt volt. A második napon a TF elleni mérkőzésen ott folytattuk ahol előző nap abbahagytuk, már az első másodperctől kezdve koncentráltan játszott a csapat és a védelmünk ismét remekelt. Sajnos a Pécs ellen a kontratámadásainkat nem tudtuk gólokra váltani. Érezni lehetett előre is, hogy ez egy nagyon szoros mérkőzés lesz, amit egy gól fog eldönteni, amit sajnos nem mi lőttünk. A bronzmeccsen megint minden összeállt és egy nagyon jó meccsen sikerült diadalmaskodnunk. Összességében a csapat sikerét elsősorban a nagyon fegyelmezett védekezésnek köszönhetjük gyors és pontos kontratámadások mellett. Jövőre remélhetőleg megküzdhetünk a bajnoki címért, hiszen ebben a csapatban a harmadik helynél több van. – nyilatkozta Loncsár András a Fehérvár Futsal csapatkapitánya.

 

A Fehérvár Futsal eredményei:

Fehérvár – BKF Budapest 4-1

Gólok: Orosz 2, Kéri, Füzy

Fehérvár – Komarno 2-1

Gólok: Füzy, Mudra

Fehérvár – Kolozsvár 5-2

Gólok: Kéri 2, Csuka 2, Loncsár

Fehérvár – TF 4-1

Gólok: Berki 2, Füzy, Mudra

Fehérvár – Pécs 0-1

Fehérvár – BME Futsal 4-1

Gólok: Mudra 2, Pálffy, Füzy

Ajánlott videó

Olvasói sztorik