Sport

Futsalban is az elit a cél

Székesfehérvár sportváros, több sikeres élvonalbeli csapattal, amelyekkel rendszeresen a bajnoki tabellák élén találkozhatunk.

Tavaly nyáron egy idáig teljesen új, a városban még csak baráti társaságok által űzött sportágat szeretett volna hivatalos, és szervezett keretek közé vinni két elszánt fiatalember. Balogh Tamás, és Dávid Zsolt megkereste a Magyar Labdarúgó Szövetség Versenyszervezési Osztályát, ahol Király Gábor támogatásáról biztosította őket.

„Nagyszerű egy ilyen kezdeményezés, annál is inkább, mivel Fehérvár nagyon hiányzott eddig a hazai futsal palettájáról.” – mondta. A terveket tettek követték, és hosszas szervező munka után a pontvadászat otthonául szolgáló Videoton Oktatási Központ parkettján szeptember 21.-én nyolc együttes részvételével útjára indulhatott a labda. A bajnokság jelenleg a felénél tart, kíváncsiak voltunk a szervezők eddigi tapasztalataira. Balogh Tamás úgy véli, az elején sok nehézségbe ütköztek, nehezen indult el a csapatok nevezése, szerették volna minél jobban megerősíteni a sportág iránti bizalmat.

„Szerencsére ezen már túlléptünk, összejött a kellő csapatlétszám, és a bajnokság el tudott indulni. A csapatok első benyomása pozitív, mindenkinek tetszett az elképzelés. A bajnokság kiélezett, a mezőny két részre oszlott, az első négy-öt csapat jóval erősebb, mint vetélytársaik. Az eddigi meccsek sok gólt hoztak, tényleg csak az elismerés hangján szólhatok a résztvevőkről.”  – értékelt Balogh.

Nem titkolt céljuk, hogy hosszú távon, egy fehérvári válogatottat alakítsanak ki. Ezt úgy valósítanák meg, hogy a bajnokságban indult csapatok legjobb játékosait összeválogatnák, és a megfelelő anyagi háttér megteremtése után elindulnának a Magyar Futsal Bajnokság NB II-es vonalában.

„Jó hírekről számolhatok be, előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a Videoton Oktatási Központtal, a város képviselőivel, és a játékosokkal. Most már nyilvánosságra hozhatjuk, hogy megtaláltuk azt, aki szakmai munkát fogja irányítani. Nemrég költözött Székesfehérvárra a 14-szeres válogatott Kis Krisztián, aki több mint háromszáz futsal NB I-es mérkőzésen lépett pályára a Szeged, és a Nagykálló színeiben. A bajnokságban kimagaslóan szereplő játékosok közül válogattuk ki azt a keretet, akik egy összetartáson, és edzésen már túlestek. Melléjük olyanokat keresünk a megyei első, illetve másodosztályból, akikkel kiegészítve képesek lesznük a futsal NB II-ben ütőképes gárdát alkotni. Mindenképpen azt szeretnénk, ha kizárólag fehérvári játékosokból állna a csapat, és bízunk abban, hogy újabb sikeres csapatsportággal gazdagítjuk a várost.” – tette hozzá a szervező.

A pontvadászat élén jelenleg a TFSL Aranykorona együttese áll, egy, illetve két ponttal megelőzve az Alba Sina, valamint az MM Kft. csapatait. Az éles lövészek listáját, pedig az Alba Sina játékosa Lábas László vezeti 17 találattal.

Káldor András

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik