Sport

Nagyon megy a Pingvineknek

A Pittsburgh Penguins sorozatban negyedik mérkőzését is megnyerte a tengerentúli profi hokiligában, az NHL-ben.

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban a Pittsburgh Penguins ahhoz a Dallas Starshoz látogatott, amely a héten már kétgólos hátrányból felállva lenyomta a listavezető Vancouver Canucksot is. A két csapat igen fordulatos összecsapást vívott egymással, melyen mind két oldalnak kapaszkodnia kellett – a Pittsburg kétszer, a Dallas egyszer egyenlített.

A rendes játékidő 3-3-al zárult, a hosszabbításban pedig nem született meg a döntés, így következhettek a rávezetések. A negyedik párban dőlt el végül a csata, Pascal Dupuis neve mellé karcolták be a győztes rávezetést. Zsinórban negyedik győzelme volt ez a Penguinsnek, amely a negyedik keleten.

Szétlövésben nyert a Pittsburgh:

A Chicago Blackhawks egy kilencgólos mérkőzésen nyert a Toronto Maple Leafs ellen hazai jégen. A kanadaiak már 3-1-re is vezettek az első harmadban, a 2010-es bajnok ekkor azonban zsinórban négyet is berámolt Gustavsson kapujába, Mike Brown gólja már túl későn esett juharleveles oldalról. Ez volt egyébként a játéknap egyetlen hazai sikere.

A St. Louis Blues az Edmonton Oilers vendégeként nyert 5-2-re, a Buffalo Sabres pedig az Anaheimet nullázta le idegenben.

Eredmények – NHL, alapszakasz
Dallas Stars – Pittsburgh Penguins 3-4 – büntetőkkel
Chicago Blackhawks – Toronto Maple Leafs 5-4
Edmonton Oilers – St. Louis blues 2-5
Anaheim Ducks -Buffalo Sabres 0-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik