Sport

Idegtépő veszprémi siker a BL-ben

Óriási izgalmak után az MKB Veszprém az utolsó másodpercben szerzett góllal 28-27-re győzött az Atletico Madrid ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

Az utolsó fordulóra maradt a döntés a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában, nevezetesen az, ki jut tovább a hatosból. A Veszprémnek a saját kezében volt a dolga, de mit ér a saját kéz, ha az ellenfél a világ talán legjobb együttese, az Atletico Madrid (korábbi nevén Ciudad Real).

A meccs előtt a Füchse Berlin a papírformának megfelelően legyőzte a dán Silkeborgot. Ez azt jelentette, hogy a német csapat bejutott a nyolcaddöntőbe, míg a mieink akár ki is eshettek, Ha a Veszprém vereséget szenved, és a Kielce-Cshov meccs döntetlennel végződik, a magyar bajnok búcsúzik a sorozattól.

A veszprémi mérkőzés aztán kifejezetten izgalmasra és változatosra sikeredett. Nagyon idegesen kezdett a magyar csapat, de két gólnál egyszer sem vezetett többször a spanyol gárda az első félidőben.

Nem úgy a másodikban, amikor Dusebajev tanítványai a játékrész közepére 5 góllal elhúztak, ekkor 22-17-re vezetett az Atletico Madrid. Mocsai Lajos ekkor sem kért időt, és a csapat enélkül is összeszedte magát. Fantasztikus Fazekas-bravúrok, Vilovski-gólok következtek és a Veszprém 24-23-ra átvette a vezetést!

Kettő perccel a vége előtt emberelőnyben kaptunk két gólt, pedig akkor éppen kettővel vezettünk. Egyenlített a spanyol csapat, és ugyancsak döntetlen volt az állás a meccs 59. percének 59. másodpercéig. Akkor azonban Vilovszkinak még sikerült betenni a labdát, és a dudaszó pillanatában a Veszprém megszerezte a győztes gólt.

Nagyszerű sikerével a magyar csapat nemhogy továbbjutott, de második helyen tette ezt meg. A csoportelső Atletico az első vereségét szenvedte el a Bajnokok Ligájában.

A sors pedig ismét furfangos volt, hiszen a másik meccsen végül döntetlen született. A Kielce és a Csehov “nem bírt” egymással, így ha a Veszprém kikapott volna, kiesett volna. De nem kapott ki.

A BL nyolcaddöntőinek sorsolását kedden tartják. A csoportelsőket a negyedikekkel, a másodikokat a harmadikokkal sorsolják párba, a Veszprém a visszavágót idehaza játszhatja.

A nyolcaddöntők első mérkőzését március 14. és 18., a visszavágókat 21. és 25. között tartják.

Eredmény – férfi kézilabda BL
MKB Veszprém – Atletico Madrid 28-27 (10-11)
MKB: Alilovic, Fazekas (kapusok), Császár 3, Gulyás 2, Ilyés, Iváncsik G. 6, Korazija, Laluska, Pérez 4, Schuch, Sulic 2, Terzic, Urban, Vilovski 5, Vujin 6.

Az Atletico legeredményesebb dobói:

Garcia Parrondo, Markussen 6, Aguinagalde 4 
Kielce – Csehov 26-26 (12-10)
A csoport végeredménye:
1. Atletico Madrid 16 pont
2. MKB Veszprém 12 pont
3. Kielce 11 pont
4. Berlin 11 pont
5. Csehov 10 pont
6. Silkeborg 0 pont
A hazai NB I.-ben:
Orosháza-Alexandra – Balatonfüred 30-27 (11-15)
B.Braun Gyöngyös – Kecskemét 31-23

Ajánlott videó

Olvasói sztorik