Sport

A Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutott a Győr

A Győri ETO KC női kézilabdacsapata 29-24-re győzött a dán Midtjylland otthonában, így ott van a négy között a BL-ben.

Remek győzelmet aratott a magyar bajnok a női kézilabda Bajnokok Ligájában, és az idegenbeli ötgólos siker azt eredményezte, hogy a Győr sorozatban hatodik alkalommal jutott be a legrangosabb sorozat elődöntőjébe.

A Midtjylland otthonában a mieink kezdetektől fogva uralták a játékot, Lekic remekelt középen, Görbicz kiválóan irányított, Amorim fontos gólokat szerzett a félidő derekán, Haraldsen pedig bravúrokat mutatott be a kapuban.

A dánok túlságosan tisztelték a mieinket, nem is lepődünk meg ezen, hiszen Győrben nyolc góllal voltak jobbak Radicevicék. Most is volt ekkora a különbség a második félidőben, de a végén “csak” öt gól maradt közte.

Amennyiben a Larvik kikap szombaton Spanyolországban, a csoportelsőség is meglesz a Böhn-csapat számára.

A másik csoportban idegenben győzött a Podgorica, és szintén kvalifikálta magát az elődöntőbe.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája
Midtjylland – Győri Audi ETO KC 24-29 (14-17)
A Győr gólszerzői: Görbicz 10, Lekic 6, Amorim 4, Radicevic 3, Gros, Hornyák, Kovacsics, Löke, Vérten 1-1
A másik csoportban:
Krim Ljubljana – Buducnost Podgorica 26-27
Mindeközben a női NB I.-ben:
DVSC-Fórum – FTC-Rail Cargo Hungaria 24-36 (12-16)
Szekszárd – Kiskunhalas 36-36 (18-20)
Dunaújvárosi Regale Klíma – Vác 29-25 (13-13)


Az élő közvetítésünket az alábbiakban olvashatod.

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, A BAJNOKOK LIGÁJA ELŐDÖNTŐJÉBEN A GYŐRI AUDI ETO KC!

60. PERC: Szögezzük le: a Győr szenzációsan kézilabdázott ezen a mérkőzésen is. A fiatal Planéta Szimonetta szemébe ütnek bele, ápolni kell a tehetséget a meccs végén.

“Life is life” – szól az ikasti csarnok hangszórójából. “Levelet kaptak” – arról szólt, hogy a Győr bejutott a legjobb négy közé. A végeredmény: 29-24 a Győr javára!

59. PERC: Torsgaard 23-29!

58. PERC: Naná, hogy Görbicz lop egy labdát és megszerzi kilencedik gólját! 22-28. Planéta Szimonettát is beküldte a pályára Karl-Erik Böhn, majd Kovacsics Anikó is eredményes, odacsapnak az asztalra a magyar lányok! 22-29!

57. PERC: Groot ismét, már 22-27, aztán Gros lő a mi oldalunkról és marad a 22-27. Gros sokat hibázik. Innen azért már nem illene vereséget szenvedni.

56. PERC: Groot talál be Haraldsen kapujába, majd Sörensent állítják ki a bírók. 21-27.

52. PERC: Torstensen eredményes, Hornyákot pedig ismét leültetik a sporik. Reméljük, nem lesz izgalmas a vége. Ha a dánokon múlik, nem valószínű, ugyanis ismét eladják a labdát. 20-27!

52. PERC: Gros is betalál, 27-19-re vezetünk.

A dánok alighanem feladták, 22 labdát adtak el eddig, mint például az 51. perc elején is. A mieink uralják a játékot, érett, mesteri teljesítményt nyújtanak.

48. PERC: Bondtot is kiállítják, miután Heidi Lökét a nyakánál fogva lerántja. Görbicz hibázik, ilyen sem esett még meg a mai mérkőzésen, kihagyja a hetest.

45. PERC: A szlovák játékvezetők Sörensent is kiszórják, egyenlő létszámban folyik a játék. Lekic talál be – 19-26!

44. PERC: Görbicz nagyon jókor lő gólt. egyrészt mert “vészesen” közeledett a midtjyllandi gyors, másrészt egy pillanatra lent maradt a győriek kedvence, és félő volt, hogy megsérül. 25-19-re vezetünk, de Hornyákot azonnal kiállítják az ellentámadásnál.

43. PERC: Nyolc gól után már csak 5 a különbség, ismét Troelsen eredményes – 19-24!

42. PERC: Jörgensen tud nagy gólokat lőni, most is ezt teszi, kilövi a bal felső pókhálót – 17-24! Egy fantasztikus kínai figurával próbálkozott a Győr: Hornyák adta fel “zsákolásra” Görbicznek, de Görbe lába leért, és egyébként is mellément a lövés. Troelsen azért betalál, hat góllal még így is vezetünk – 18-24!

40. PERC: Kovacsics Anikót állítják ki, így egy kettős hátrányban vitt dán támadásból rosszul jövünk ki. A hetest Troelsen értékesíti. 16-23! Görbicz azonnal válaszol hetesből Lekic remek betörését követően – 16-24!

39. PERC: Nem sokáig örülhetnek az ikastiak, ugyanis újabb kiállítás, Ostergaard megy le, kettős előnyben a mieink!

38. PERC: Betalálnak a dánok! Kisebbfajta csoda, Woller talál be egy cunderrel. 15-23.

38. PERC: De még hogy: újabb hetest kapunk, és újra emberelőnyben vagyunk! Görbicz betalál, 23-14-re vezetünk!

ÚTON A GYŐR AZ ELŐDÖNTŐ FELÉ!

37. PERC: Löke is betalál, 14-22! Időt kér a hazai csapat, meg is értjük, ugyanis hat és fél perc telt el a második félidőből, és még nem szerzett gólt a Midtjylland!

35. PERC: Görbicz 5. gólja, kiválóan játszik a magyar bajnok, 14-21!

34. PERC: A lehető legjobb pillanatok: Amorim betörése után hetest kapunk, kettő percre emberelőnybe kerülünk, majd Görbicz eredményes, és előpször vezetünk hat góllal: 14-20!

33. PERC: Kapkodás itt is, ott is, még jó, hogy Lunde Haraldsen bemutat egy nagyszerű védést, így kissé leránt mindenkit a földre.

31. PERC: Nem is kell jobb rajt: emberhátrányban a miénk az első gól – 14-18!

Elkezdődött a második félidő!

Ahhoz, hogy a Győr már a hétvégén bejusson a BL elődöntőjébe az kell, hogy ma nyerjen az ikasti csarnokban. Ha az Itxako Navarra megveri a Larvikot, akkor a csoportelsőség is meg lenne a magyar lányoknak.

Hamarosan folytatjuk a szöveges közvetítést!

A csoport jelenlegi állása

1. Győri Audi ETO KC – 3 meccs 3 győzelem 6 pont
2. Larvik – 1 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség 3 pont
3. Midtjylland – 1 győzelem, két vereség 2 pont
4. Itxako Navarra – egy döntetlen, két vereség 1 pont

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

30. PERC: Egy hangyányit elrontjuk a végét: egy rossz bajátszás után indítanak, és Ostergaard révén közelebb jönnek a dánok, ráadásul a második félidőt majd emberhátrányban kezdjük, mert Amorimot kiállítják. 14-17 a félidő, azért ez is gyönyörű!

29. PERC: Lekic úgy fordul le, mintha éppen tanítaná valakinek, hogyan kell ezt csinálni. Néggyel megy a Győr – 13-17!

28. PERC: Ostergaard is betalál, hármat lőnek az emberelőnyben, még jó, hogy előtte Görbicz, amikor nagyon kell, eredményes, sőt Lekic is megzörgeti a hálót – 13-16!

27. PERC: Feljönnek kettőre, Torstenson eredményes a kipattanó után – 12-14!

27. PERC: Amorimot szórják ki, Thorsgaard pedig gólt szerez – 11-14!

26. PERC: A Győr utolsó támadása fantasztikusan sikerül: labdát szereznek Görbiczék, Radicevic megindul előre, érkezik a passz, érkezik a gól: 10-14!

24. PERC: Lunde Haraldsen megmutatja, miért a világ egyik legjobb kapusa, kiváló védések háromszor egymás után. Ezzel együtt időt kér Karl Erik Böhn!

22. PERC: Feszültek a hazaiak, mert a hosszú győri támadás végén sokat reklamálnak, és az edző kap is egy sárga lapot. Amorim meg lő egy gólt – 10-13!

20. PERC: Mi jövünk ki jól a buliból, ugyanis egy labdszerzést követően Görbicz Anita emberhátrányból újra háromgólosra növeli az előnyünket! 9-12!

18. PERC: Nem tündökölnek most a kapusok, potyognak a gólok, Torstensen, Amorim kap a neve mellé újabb strigulát. Heidi Lökét talán kicsit szigorúan két percre kiszórják a játékvezetők.

18. PERC: Megvan Görbicz első gólja is, hetesből talált be. Nagyon kellett a gól – 8-10!

16. PERC: 20 másodperccel az emberelőny vége előtt Lekic lő kapura, de Englert véd, és közelebb kerülnek a dánok egy szélső gól után – 8-9!

14. PERC: Linnea Torstenson talál be, majd egy kicsit elidőzik a dán kapu előtt a magyar együttes. Teheti, mert Vérten lövése után megszerzi a kipattanót, ráadásul Spellerberget kiállítják a játékvezetők. Emberelőnyben a Győr két percig.

13. PERC: Időt kér a hazaiak edzője, Ryan Zinglersen, a helyi hangosan beszélő pedig buzdítja a drukkereket.

12. PERC: Vérten Orsolya remek egyéni megoldást választt: becsapja védőjét és nem a szélről, hanem a jobbátlövő pozíciójából szerez gólt, kettővel megyünk, majd Heidi Löke beállós góljával már hárommal – 6-9!

10. PERC: Lekic egyedül csinálta meg, ismét vezetünk – 6-7!

8. PERC: Lekic talál be, majd Jörgensen hatalmas átlövésgóllal jelentkezik. Másodszor ugrott fel nagyon magasra a hazai játékos, Karl Erik Böhn mérges is. Kicsit kapkodnak a csapatok, Vérten például ziccert hibázott. Radicevic nyugtatja meg a győri kedélyeket – 6-6!

4. PERC: Amorim, majd Jörgensen eredményes, hogy azután Radicevic elhibázzon egy szélőlövést. Torstenson nem hibázik, egyenlít, majd Brogger is betalál, ismét Radicevic hibáját követően. Vezetnek a dánok – 5-4!

3. PERC: Hornyák beálló pozícióból eredményes. A győrieknél ott van a keretben Planéta Szimonetta is, akit Karl Erik Böhn, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (egyben a Győr szakvezetője) a válogatott keretébe is meghívott. A dánok egyenlítenek, de Vérten Orsi azonnal kihasználja a hazaiak figyelmetlenségét – 2-3!

2. PERC: Telt ház a csarnokban. A dánok második támadása is góllal végződik, pedig a kipattanót megszerezhettük volna. Végül Gitte Brogger talál be – 1-1!

1. PERC: Lunde Haraldsen kezd a kapuban. A mieinké az első támadás, amelynek végén Görbicz Anita lő kapura, de Englert védeni tud. Ő a dánok talán legjobbja. Kapufát lőnek a hazaiak, majd Amorim góljával 1-0-ra vezet az ETO – miénk tehát az első gól!

Elkezdődött a találkozó!

A találkozó nem lesz sétagalopp, hiszen a dánok megverték az Itxako Navarrát. A meccsre jócskán érkeztek győri drukkerek is.

Hamarosan kezdődik a mérkőzés. Irány a negyedik győzelem!

A Győr kerete
Katrine Lunde Haraldsen, Pálinger Katalin – kapusok
Ana Gros, Andrea Lekic, Eduarda Amorim, Görbicz Anita, Heidi Löke, Hornyák Ágnes, Jovanka Radicevic, Kovacsics Anikó, Kurucz Ivett, Orbán Adrienn, Vérten Orsolya, Planéta Szimonetta – mezőnyjátékosok

Fantasztikus sorozat kellős közepén tart a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, ugyanis a bajnokságban veretlen, a Bajnokok Ligájában pedig úgyszintén. Előbbi papírforma, utóbbi kevésbé, hiszen a második csoportkörben ott van a tavalyi győztes, az elődöntőben éppen a mieinket búcsúztató norvég Larvik, a spanyol Itxako Navarra és a dán Midtjylland együttese.

Ehhez képest Görbiczék háromból hármat nyertek. Idehaza nyolc góllal verte a dánokat a Győr, korábban pedig Spanyolországban is sikerrel vette az akadályt (28-26, ide).

Ennél is nagyobb bravúr volt a Larvik legyőzése a múlt héten, a magyar csapat ellenállhatatlanul játszott, csere nélkül (!) intézte el a címvédőt 31-22-re a Győr.

Mindezek eredményeképpen a Midtjylland elleni mérkőzést listavezetőként, 100 százalékos mérleggel várja a magyar együttes. Ha győz a csapat, már a négy közé jut a magyar bajnok.

Az “odavágó” néhány érdekes momentuma:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik