Sport

Összefognak a győri kézisek a szegediekkel

A hazai kézilabdázás két élklubja egyedi megállapodást írt alá szerdán Budapesten.

A különleges és egyedi összefogás alapvető célja a felnőtt és utánpótlás csapatok hazai, illetve nemzetközi eredményességének maximalizálása, és a klubok hatékonyabb működtetése. A Győri Audi ETO KC-nál a nemzetközi elvárásoknak megfelelően mára akadémiai szintre emelkedő rendszer beépíti a gyerekek iskolarendszerébe a kézilabdázást, így akár napi 2 edzéssel képes fejleszteni a kézilabdapalánták tudását. A szegediek kiváló alapokkal rendelkeznek az utánpótlás-nevelés terén, a mai éljátékosok közül számos tehetséget neveltek ki, mint például a BL-győztes Barcelona kiválósága: Nagy Laci, vagy a jelenlegi válogatott Laluska Balázs és Buday Dániel.

Az ETO-tól elsősorban az akadémiai utánpótlásrendszer hatékony struktúráját szeretnénk átvenni. Az együttműködés keretében az utánpótlás-igazgatókkal rendszeres szakmai látogatásokat és egyeztetéseket tervezünk, hogy áttekintsük a rendszer infrastrukturális, pénzügyi és humán szakmai hátterét.” – nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

A két csapat kooperációjának további terepei a hazai és nemzetközi pályázatokkal kapcsolatos tudásátadás, illetve a gazdasági, adózási, infrastrukturális, támogatói know-how kölcsönös átadása is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik