Sport

A Győri Audi ETO leiskolázta a BL-győztes Larvikot

Az első pillanattól az utolsóig magabiztosan játszva mért megalázó vereségetGyőrben a Larvikra az ETO. Az eredmény: 31-22 (17-9)

Kapcsolódó cikkek

Az ETO meggyőző fölénnyel játszott, a lányok csodálatos gólokkal örvendeztették meg a szurkolókat. Görbicznek nagyon ment ma a játék Lunde Haraldsen-nek pedig nem lehetett gólt dobni.

Nézzék meg Görbicz Anita meccs utáni nyilatkozatát.

 

A mérkőzés

Az első gólt a norvégok szerezték, de utána álomjátékot produkált az ETO, amely hihetetlen lábmunkájával simán átment a vendégek védőfalán. A 7. percben, 6-1-nél a Larvik mestere, Ole Gustav Gjekstad időt kért.

Ezután valamelyest feljavult a nyolc világbajnokkal felálló norvégok játéka – főleg Leganger kapus sziporkázott ekkor -, ám alig tudtak faragni a hátrányukból. Negyedóra elteltével 9-6 volt az állás, ám a kapus Lunde honfitársai ellen szintén parádézott, és nem akadt meg a hazaiak játéka. Breivang kiállítása alatt 15-8-ra módosította az eredményt a nagy kedvvel játszó Görbicz.

Radicevic rendre megverte Breistol-t (MTI Fotó: Kovács Anikó)

Egyre durvább lett a játék, Löke is kiült, míg Blanco örülhetett, hogy a felugró Amorim meglökéséért megúszta egyszerű két perccel. Ebben a szakaszban nem is esett gól, sokáig állt a 15-9, aztán a záró percben újabb három győri villanás jött – két gól és egy Lunde-bravúr “képében”. A Larvik sztárkapusa, Leganger amint a lefújás pillanatában becsorgott róla Görbicz távoli kísérlete, már futott is be az öltözőbe, miközben a győri szimpatizánsok “Játszik az ETO!” szurkolással foglalták össze az első félóra történéseit.

A második félidőt Amorim és Balco gólpárbaja vezette fel, közben Görbicz pimasz büntetője lelkesítette tovább a drukkereket. A brazil átlövőt később kiállították, és a skandinávok 20-11-ről 20-14-re feljöttek.

Azonos létszámban viszont győri részről nem volt semmi gond sem elől, sem hátul, aztán bő negyedórával a vége előtt, 24-17-nél időt kértek a vendégek. Ennek ellenére Lekic kiállítását nem tudták kihasználni, ugyanis Lunde “lehúzta a rolót”. Nagy hajrát nyitott a Larvik, de így sem tudott felzárkózni, mert az ETO fantasztikus napot fogott ki. A végén még három (!) norvég büntető is kimaradt.

Az ETO jövő pénteken a dán Midtjylland vendége lesz Ikastban, és ha nyer, már elődöntős.

Meccs előtt:

Karl Erik Böhn vezetőedző és élettársa, a világklasszis beállós Heidi Löke volt csapata ellen bizonyíthat.„ Biztosan furcsa érzés lesz a Larvik ellen meccselni, de ezzel együtt kell élni. Az elmúlt időszakban bebizonyítottuk, hogy nincs kitől tartanunk, és ha megint megfelelően összpontosítunk, akkor itthon tartjuk a két pontot. Ezzel együtt tudom, hogy a vendégek is mindent beleadnak majd” – mondta Böhn, aki a szezon végéig maradhat a Győr trénere, utána kizárólag a magyar válogatott szövetségi kapitányaként dolgozhat tovább.

Az ETO a középdöntőben eddig győzött az előző idényben finalista spanyol Itxako Navarra otthonában és a dán Midtjylland ellen, míg a Larvik legyőzte a dán alakulatot, azonban hazai környezetben csak döntetlenre volt képes a Navarrával szemben.

A mérkőzés vasárnap lesz, 17.15 perckor kezdődik. A belépőjegyek napokkal ezelőtt elfogytak. A Győr24 információi szerint a Larvik első edzését szombaton megtartotta Győrben. Nézzék meg a norvég játékosok és edzőjük nyilatkozatát: nehéz meccset várnak, a győri alakulatot nagyon erős csapatnak tartják.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik