Sport

EnterNet Kosársuli: négyből négy!

Döcögős mérkőzésen, rekordszámú néző előtt győzött az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli szombat este a Kecskeméti Főiskola ellen. A sorozatban megszerzett negyedik sikerrel a Kosársuli egyre közelebb került a rájátszást jelentő negyedik helyhez.

Tartalékos összeállításban kezdtek a vendégek, mivel a legjobb fiatalok Debrecenben léptek pályára A csoportos mérkőzésen, ennek ellenére a Kecskemét szerezte az első pontokat. Indiszponáltan kezdtek Mócsaiék, 4-10 volt az állás 5 perc után. A periódus végére Utasi vezérletével helyre állt a papírforma.
Nyögve nyelősen folytatódott a találkozó, alig szereztek pontot a játékosok. 14 perc tiszta játékidő után összesen 36 pontot szerzett a két gárda. Pörgős védekezésükkel megnehezítették a Bács-Kiskun megyeiek a Kosársuli dolgát, Kis Gergő pontjaival, azonban már tízzel mentek a kék-sárgák, ez azonban hétre csökkent a játékrész végére.
Álmosan csordogált tovább a mérkőzés. Utasi és Schéda pontjaival valamelyest növekedett a különbség. Sőt Mócsai labdaszerzése és ziccere után már 41-26 állt az eredményjelzőn. A kecskemétiek nem tudtak mit kezdeni a Kosársuli agresszív védekezésével, öt perccel a harmadik negyed vége előtt már majdnem húsz volt a két együttes között, de a vendégek nem adták fel, újra felzárkóztak.(48-37) Vas Péter elkezdett ébredezni, és bevágott egy trojkát, majd ellopott egy labdát, és óriásit zsákolt! Schéda elkapta a fonalat, uralta a légteret a palánk alatt, és fontos gólokat szerzett.
Egyre közelebb araszolt a Kecskeméti Főiskola, két perc után már csak 11 pont volt a differencia. Végre Czibere is betalált a hármas vonal mögül, majd Vas Péter is suhintott egyet, így ismét biztonságos lett a távolság. A végjátékban már semmi sem változott, így az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli megszerezte zsinórban negyedik győzelmét, így egyre közelebb került az év elején kitűzött cél, a negyedik hely a bajnokságban.     
EnterNet Vásárhelyi Kosársuli – Kecskeméti Főiskola 82-64 (14-12, 17-12, 26-17, 25-23)

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 670 néző. Vezette: Varga, Vadász, Borgula
Kosársuli: Vejinovics 4, UTASI 12, MÓCSAI 11, VAS 25/6, SCHÉDA 10.
Csere: Szilágyi 7, Kis 2, Czibere 7/3, Grezsa -, Czuprák -, Bartucz 4.
Edző: dr. Elek András
Dr. Elek András: „Sok volt a meccs nélkül eltelt három hét, ez alaposan meglátszott a játékunkon. Örömteli, hogy rekordszámú néző látogatott ki a találkozóra, köszönjük a támogatást!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik